Paweł Mieszała – ukończył kurs WACS w kategorii Pastry Art

Wydarzenia

Paweł Mieszała – ukończył kurs WACS w kategorii Pastry Art

28 stycznia 2019

Paweł Mieszała to jeden z najbardziej uznanych i cenionych cukierników w Polsce. Odbywał staże we Francji. W 2000 r. przygotowywał Marlenę Szymaś do Mistrzostw Świata Młodych Cukierników w Lizbonie, gdzie wywalczyła pierwsze miejsce. Natomiast w 2002 r. przygotowywał Michała Doroszkiewicza do Mistrzostw Świata Młodych Cukierników w Poznaniu (pierwsze miejsce), zaś w 2013 Mariusza Góreckiego do Mistrzostw Świata Młodych Cukierników w Rio de Janeiro. W latach 1995-2004 wykładał w Europejskiej Szkole Mistrzów Proffesional oraz w Akademii Zeelandia.

Paweł Mieszała to  mistrz Polski i Świata w cukiernictwie, który trzy razy brał udział w Pucharze Świata Cukierników w Lyonie, Jest również podwójny brązowy medalista kulinarnych Mistrzostw Świata w Luksemburgu w 2018 r. Ponadto autor albumu „Wykwintne desery polskie”. Od 2016 roku szef i właściciel Cukierni Pawlova.

fot. facebook cukiernia Pawlova