Sieć Pasibus otworzyła swoją burgerownie w Warszawie w Ogrodach Urlicha. To już 29. restauracja sieci Pasibus w Polsce.
Pasibus to kultowa sieć burgerowni, której znakiem rozpoznawczym są burgery o wyrazistym smaku, przyprawiane według autorskiej receptury oraz z odważnymi połączeniami dodatków. Twórcy marki rozpoczęli swoją gastronomiczną przygodę od foodtrucka we Wrocławiu, a teraz zapraszają do swojej 29. restauracji, która znajduje się w nowo otwartej, nowoczesnej zielonej przestrzeni na warszawskiej Woli – w Ogrodach Urlicha.
Nowy lokal powstała w zrewitalizowanych XIX-wiecznych szklarniach, w których kiedyś uprawiano egzotyczne owoce. Teraz w budynku znajdują się różnorodne koncepty gastronomiczne oraz przestrzeń rekreacyjna stanowiąca miejsce do wspólnego spędzania czasu z rodziną i znajomymi.
Lokal będzie czynny codziennie – od poniedziałku do soboty w godz. 10:00 – 22:00, a w niedziele 10:00 – 20:00. Oprócz tego od poniedziałku, 17 października br. z restauracji będzie można zamawiać jedzenie z dowozem poprzez portal www.pasidostawa.pl, a także poprzez aplikacje i systemy zewnętrznych partnerów.
Pasibus to kultowa marka burgerowni, która narodziła się we Wrocławiu w 2013 r. Pierwszy food truck Pasibusa stanął właśnie w stolicy Dolnego Śląska i szybko stał się wyjątkowym miejscem na kulinarnej mapie miasta. Obecnie restauracje Pasibusa znajdują się już w kilkunastu miastach w Polsce, m.in. we Wrocławiu, w Warszawie, Łodzi, Gdańsku, Katowicach, Olsztynie i Poznaniu. Marka prowadzi 29 lokali w Polsce, w tym 12 restauracji stworzonych we współpracy ze spółką Helios.