– Wrocław to miasto, w którym zaczęła się nasza historia i to w tym właśnie mieście mamy obecnie najwięcej lokali. Cieszę się, że wrocławianie tak chętnie sięgają po naszą ofertę i pomimo trudnych dla gastronomii czasów możemy nadal się rozwijać i poszerzać swoją sieć – mówi Jakub Aleksandrowicz, dyrektor marketingu Pasibusa.
Znakiem rozpoznawczym Pasibusa są burgery z ręcznie mieloną wołowiną, autorskie sosy oraz odważne połączenia dodatków. W nowym lokalu dostępne będzie klasyczne menu sieci, w tym m.in. ostatnia nowość – burger słodziak – czyli Kevin z wołowiną, różowym sosem, roszponką, masłem orzechowym, autorską konfiturą z czarnej porzeczki, serem cheddar, grillowanym boczkiem i ciastkiem korzennym, czy dobrze znany Bebek Junior z wołowiną, różowym sosem, sałatą lodową, autorskim sosem BBQ, serem cheddar, grillowanym boczkiem i cebulą. Miłośnicy kuchni roślinnej również znajdą coś dla siebie – specjalnie z myślą o nich w ofercie Pasibusa znalazł się Standard Vegan, który podawany jest w bułce pszennej z autorskim kotletem warzywnym (z fasoli czerwonej, kukurydzy, świeżej papryki, kapusty pekińskiej, pora, marchewki, czosnku, ryżu brązowego, słonecznika, kaszy manny, lnu, kolendry, chilli i przypraw) z wegańskimi majonezem oraz serem cheddar. Nie brakuje w nim także warzyw – pomidora, ogórka kiszonego i cebuli. Kotlet jest smażony osobno na oleju roślinnym.
oprac. red.