Paryż, którego warto zasmakować

Newsy

Paryż, którego warto zasmakować

01 czerwca 2012

Paryż – miejsce, które kochamy i odczuwamy wszystkimi zmysłami. Jest symbolem francuskiej elegancji, wyrafinowanego smaku oraz artystycznej bohemy. Urzeka nas niepowtarzalną atmosferą. Spacerując wąskimi uliczkami Paryża nasz wzrok przyciągają urocze kafejki, bistra, bulwary, wspaniała architektura, a także sami mieszkańcy, którzy emanują niespotykaną radością. Z sentymentem tam powracamy i wciąż odkrywamy na nowo.

Choć dzieli nas od tego miasta kilkaset kilometrów francuski klimat kafejek i bistro na słynnym Montmarte można poczuć w miejscu, które mieści się w samym sercu Warszawy. To tutaj powstała, klimatyczna restauracja Pari Pari – urządzona w stylu francuskiej brasserie – która jak sama nazwa wskazuje każdego z jej gości oprowadzi po zakątkach urokliwego Paryża. Przyjazny klimat, niepowtarzalna atmosfera i urok niczym z paryskiej uliczki to niewątpliwie jedna z głównych zalet tej francuskiej restauracji. To tutaj można uciec od zgiełku miasta i rozkoszować się smakiem potraw serwowanych przez samego szefa kuchni.

Pari Pari podobnie jak sam Paryż jest miejscem o niejednym obliczu. Restauracja wprowadzi gości w klimat Paryża lat 20, który miesza się ze współczesnością. Poznamy smaki którymi rozkoszowali się znani malarze, kompozytorzy i poeci. Skosztujemy również potraw kosmopolitycznego, tętniącego życiem Paryża, które przyspiesza bicie serca.

Restaurację wyróżnia „otwarta kuchnia”, której zaletą jest możliwość obserwowania pracy szefa kuchni. Dzięki temu restauracja gwarantuje ucztę zarówno dla oczu jak i podniebienia. W bogatym menu znajdziemy: francuskie naleśniki, przeróżne makarony, dania mięsne, zupy, owoce morza, przystawki, jak również wyśmienite desery. Dla poszukiwaczy paryskich smaków codziennie szef kuchni serwuje świeży talerz dojrzewających i pleśniowych serów w towarzystwie wędlin oraz chrupiące bagietki.