4 kwietnia br. w poznańskiej restauracji Le Palais Du Jardin w ramach cyklu wydarzeń kulinarnych pod nazwą „Sezon na Owoce Morza”, którego organizatorem jest Kulinarny Poznań można było skosztować:
- Krem z korzenia imbiru, małże atlantyckie, świeża kolendra
- Pieczona ośmiornica z Morza Śródziemnego, dresing limetkowo-kolendrowy, Endywia strzępolistna, grilowana cukinia, liście Mizuny
- Zapiekane małże atlantyckie, krem z dzikiego czosnku, emulsja z dojrzałych pomidorów, Pastis, świeży tymianek cytrynowy
Przez cały kwiecień mieszkańcy Poznania mają okazję skosztować owoców morza w specjalnych, autorskich interpretacjach restauracji działających w ramach szlaku Kulinarny Poznań. W kilkunastu wybranych restauracjach w mieście Goście znajdą wyjątkowe menu, składające się z trzech dań przygotowanych z najlepszych ryb i owoców morza. Co więcej, w ramach wydarzenia, w każdej z biorących udział restauracji będzie obowiązywała jedna cena na specjalne set menu. Odwiedzając w kwietniu festiwalowe lokale Kulinarnego Poznania za trzydaniowe, autorskie set menu z wspaniałych ryb i owoców morza zapłacimy dokładnie 58 zł – za wszystko, dla wszystkich.