13 września w CH Korona Kielce otwarta zostanie nowa lodziarnia Grycan – Lody od pokoleń. To trzeci w mieście lokal należący do tej największej w Europie rodzinnej sieci lodziarnio-kawiarni, które Elżbieta i Zbigniew Grycanowie firmują własnym nazwiskiem.
Nowa lodziarnia Grycan-Lody od pokoleń mieści się na poziomie -1 Centrum Handlowego Korona Kielce. Lokal oferuje gościom 20 stolików i około 40 miejsc siedzących.
Menu lodziarni obejmuje 36 smaków lodów serwowanych w pojedynczych porcjach oraz deserach lodowych, a także pełen a sortyment lodów w pudełkach. Znajdują się wśród nich lody tradycyjne, tworzone na bazie śmietanki kremówki i żółtek jaj, lody jogurtowe powstające z płynnego jogurtu naturalnego, a także orzeźwiające sorbety z owoców, zarówno krajowych, jak i egzotycznych.
– Cieszymy się, że u progu jesieni możemy zaprosić mieszkańców Kielc do naszej nowej lodziarni w Centrum Handlowym Korona Kielce. Mamy nadzieję, że wśród 36 smaków lodów, jakimi chcemy Państwa poczęstować, znajdą Państwo swój ulubiony. Dokładamy wszelkich starań, aby każda wizyta u nas wprawiała Państwa w dobry nastrój i umilała czas spędzony wśród bliskich – mówi Elżbieta Grycan, właścicielka firmy Grycan – Lody od pokoleń.
W ofercie nowej lodziarni w Centrum Handlowym Korona Kielce Goście odnajdą desery lodowe, komponowane ze świeżymi owocami, siekanymi orzechami, chrupiącą czekoladą, bitą śmietaną i smakowitymi polewami. Menu obejmuje również domowe ciasta i torty, rurki z bitą śmietaną, świeżo wyciskane soki i koktajle owocowe oraz kawę parzoną z wyjątkowej, włoskiej mieszanki, wybranej specjalnie przez Elżbietę i Zbigniewa Grycanów.
Lodziarnia czynna jest od poniedziałku do niedzieli w godzinach od 10.00 do 21.00.
Lody marki Grycan powstają w podwarszawskim zakładzie firmy przy użyciu tradycyjnych metod, według sprawdzonych i najlepszych receptur, na bazie śmietanki kremówki i żółtek jaj, z wykorzystaniem wyłącznie najlepszych składników. Bakalie i owoce na lody i sorbety są starannie selekcjonowane i przygotowywane. Sorbety powstają z najlepszej jakości, ręcznie obieranych i wyciskanych owoców, co gwarantuje im w pełni naturalny smak.
Sekret lodów Grycan tkwi w tradycyjnej, przekazywanej z pokolenia na pokolenie recepturze oraz najwyższej jakości składników używanych do produkcji lodów w podwarszawskim zakładzie firmy. Lody tradycyjne przygotowywane są na bazie śmietanki kremówki i żółtek jaj, z dodatkiem siekanej czekolady czy ręcznie krojonych bakalii. Lody jogurtowe powstają z płynnego jogurtu naturalnego, zawierającego żywe kultury bakterii probiotycznych, a sorbety przygotowywane są ze świeżych, ręcznie obieranych i krojonych owoców, zarówno krajowych, jak i zagranicznych.
– Na każdym etapie produkcji naszych lodów najważniejsza jest jakość, jakość i jeszcze raz jakość – podkreśla Zbigniew Grycan.