Kompleksowa oferta z zakresu wyposażenia hotelu i restauracji, blisko 300 firm z Polski i zagranicy, prezentacje najnowszych rozwiązań i produktów, bezpłatne szkolenia i warsztaty dla hotelarzy i restauratorów – tak w tym roku wygląda 20. jubileuszowa edycja Międzynarodowych Targów Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA® oraz 11. Targi Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii GASTROFOOD® oraz 10. Międzynarodowe Targi Wina w Krakowie ENOEXPO®. Impreza odbywa się tradycyjnie w listopadzie – od 14. do 16. w hali przy ul. Centralnej 41A w Krakowie.
Bezpłatne szkolenia dla odwiedzających:
– Profesjonalna kuchnia – Efektywna Gastronomia – jak zwiększyć efektywność lokali gastronomicznych.
– Wino w restauracji – dobieranie wina, tworzenie karty i podawanie win.
– Budować czy nie budować hotel w Polsce?
– Szkolenie Barista dla pracowników kawiarni i restauracji, desery kawowe i łączenie kawy z alkoholem.
Premierowe pokazy i wydarzenia:
– Sous-Vide – niesamowita jakość potraw. Nowoczesna technologia gotowania w próżni już w Polsce.
– Najlepszy ekspres do kawy dla Gastronomii – rozstrzygnięcie konkursu.
– Przyznanie tytułu „Człowiek Roku 2012″ magazynu Czas Wina.
Degustacje:
– Hungarian Winery Symposium – prezentacja i degustacja win węgierskich
– Marokańskie wina
– Prezentacja i degustacja sherry
– Degustacja polskich win nagrodzonych w konkursie ENOEXPO® 2012