Ostatni dzień Targów HORECA® w Krakowie

Newsy

Ostatni dzień Targów HORECA® w Krakowie

16 listopada 2012

Kompleksowa oferta z zakresu wyposażenia hotelu i restauracji, blisko 300 firm z Polski i zagranicy, prezentacje najnowszych rozwiązań i produktów, bezpłatne szkolenia i warsztaty dla hotelarzy i restauratorów  – tak w tym roku wygląda 20. jubileuszowa edycja Międzynarodowych Targów Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA® oraz 11. Targi Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii GASTROFOOD® oraz 10. Międzynarodowe Targi Wina w Krakowie ENOEXPO®. Impreza odbywa się tradycyjnie w listopadzie – od 14. do 16. w hali przy ul. Centralnej 41A w Krakowie.

Bezpłatne szkolenia dla odwiedzających:

– Profesjonalna kuchnia – Efektywna Gastronomia – jak zwiększyć efektywność lokali gastronomicznych.

– Wino w restauracji – dobieranie wina, tworzenie karty i podawanie win.

– Budować czy nie budować hotel w Polsce?

– Szkolenie Barista dla pracowników kawiarni i restauracji, desery kawowe i łączenie kawy z alkoholem.

Premierowe pokazy i wydarzenia:

– Sous-Vide – niesamowita jakość potraw. Nowoczesna technologia gotowania w próżni już w Polsce.

– Najlepszy ekspres do kawy dla Gastronomii  – rozstrzygnięcie konkursu.

– Przyznanie tytułu „Człowiek Roku 2012″ magazynu Czas Wina.

 

Degustacje:

– Hungarian Winery Symposium – prezentacja i degustacja win węgierskich

– Marokańskie wina

– Prezentacja i degustacja sherry

– Degustacja polskich win nagrodzonych w konkursie ENOEXPO® 2012