OSSKiC na koncercie Madonny

Newsy

OSSKiC na koncercie Madonny

15 sierpnia br. 70 członków OSSKiC z całej Polski (m.in. z Zakopanego, Wrocławia, Lublina, Poznania, Warszawy) zjednoczyło się w celu zorganizowania prawdziwej kulinarnej uczty dla 1800 gości sektora VIP, przybyłych na koncert światowej gwiazdy pop Madonny. W specjalnym sektorze na lotnisku Bemowo w Warszawie szefowie kuchni serwowali gościom menu, któremu przyświecał temat: „Kulinarna podróż przez świat”.

Na specjalnych stacjach wyposażonych w patelnie, grille i cheving dishes częstowano gości daniami kuchni marokańskiej, włoskiej, polskiej, azjatyckiej, amerykańskiej i japońskiej, nie zabrakło również wyśmienitych deserów, czekoladowej fontanny, sękacza oraz pokazu carvingu. Niezwykle imponująco prezentował się kilkunastometrowy stół z zimnymi przekąskami, znalazły się na nim takie specjały jak: wrap z wędzonym pstragiem i grilowanymi warzywami, szynka „Biesiadna” z kremowym chrzanem i wiejskim chlebem serwowana na stacji karvingowej, tortilla z kurczakiem i mango curry, kisz z karmelizowaną w winie czerwoną cebulą i kozim serem, pasztet daktylowy z zielonym pieprzem, kuleczki mięsne cayun – meet balls, ciasteczka rybne tajskie – sweet chilli oraz stacja sałatkowa.

Nad całą grupą dzielnie przewodzili członkowie zarządu OSSKiC: Dariusz Zahorański, prezes, Jarosław Uściński, Robert Ciechomski, a przede wszystkim Janusz Wiśniewski, który przyjął na siebie obowiązek zabezpieczenia logistycznego i sprzętowego. Cała akcja zakończyła się wielkim powodzeniem i uznaniem wśród gości, była także okazją do integracji członków Stowarzyszenia zwłaszcza tych nowo przyjętych.

red. Joanna Ochniak