13 stycznia br. w Zespole Szkół Gastronomicznych nr 2 w Krakowie odbędzie się etap okręgowy XVI Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności. W tej edycji olimpiady udział weźmie młodzież i nauczyciele z ponad 30 szkół z Małopolski.
Program Eliminacji Okręgowych
– Przyjazd uczestników, od godz. 7:30 – 10:00
- Rejestracja i szatnia sala nr 3
- Kawiarenka dla przyjezdnych sala restauracji „ Pokusa”.
– Spotkanie organizacyjne wszystkich uczestników w sali nr 22 o godz. 10:15
– Eliminacje Okręgowe w salach 24, 27, 28 o godz. 11:00 – 12:30
– W trakcie trwania eliminacji, zapraszamy opiekunów młodzieży na godz. 10:45 na krótką konferencję do sali nr 12. Tematem spotkania będzie omówienie zmian w systemie oświaty dotyczącym szkolnictwa zawodowego. Spotkanie poprowadzi Pani Maria Bobek – ekspert kształcenia modułowego.
– Obiad – godz. 12:00 – 13:15 w szkolnej restauracji „ Pokusa”
– O godzinie 13:30, zapraszamy młodzież przyjezdną na zwiedzanie Podgórza, spotkanie z przewodnikami przy wejściu głównym do szkoły.
– Nauczycieli zapraszamy na godz. 13.30 do Sali nr 1 na pokaz , warsztaty i degustację win.
– Uroczyste zakończenie Eliminacji Okręgowych planujemy na godz. 16.00 w Sali 22. W uroczystości przewidziany jest udział Władz Krakowa, Kuratorium Oświaty, sponsorów nagród, samorządu szkolnego, kucharzy krakowskich restauracji i innych.