27 stycznia br. o godz. 20.00 w Platinum Towers przy ul. Grzybowskiej 63 w Warszawie odbędzie się oficjalne otwarcie BIO 33 – pierwszej warszawskiej restauracji serwującej na tak szeroką skalę dania z certyfikatami BIO czyli przyrządzone na bazie produktów, które nie były modyfikowane genetycznie, wyprodukowane, bądź wyhodowane w warunkach naturalnych, bez użycia nawozów sztucznych, antybiotyków, a także herbicydów i pestycydów.
W nazwie restauracji jest liczba 33, oznacza ona, że w menu co 3 miesiące dokonywane będą co najmniej 3 zmiany. Karta dań składa się w każdym asortymencie tylko z 3 propozycji, wynika to z filozofii działania BIO 33, żeby wszystkie produkty były absolutnie świeże. Szefem kuchni jest Grzegorz Krupa, który swoje doświadczenie zbierał w restauracjach Hoteli Bristol, Marriott i InterContinental.
Aranżacja wnętrz nawiązuje do prostoty połączonej z wykwintnością dań.