Coraz bliżej do wielkiego święta branży HoReCa. W dniach 5-7 kwietnia w Warszawie odbędą się 21. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro oraz 10. Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel. W jednym miejscu i czasie będzie można znaleźć wszystko, co jest niezbędne do wyposażenia lokalu gastronomicznego czy wnętrza hotelu. Wystawcy Targów EuroGastro zaprezentują nowości i sprawdzone rozwiązania w zakresie wyposażenia zaplecza kuchennego, akcesoriów czy sprzętu cateringowego. Dostępne będą również produkty i półprodukty spożywcze dla wszystkich sektorów gastronomii oraz napoje, także alkoholowe. W sektorze Coffee Village w całości poświęconemu kawie eksperci doradzą w kwestii doboru najlepszych ziaren, jak też poprowadzą tematyczne warsztaty. W programie obu wydarzeń przewidziane są merytoryczne szkolenia i konferencje. Słuchacze pozyskają wiedzę na temat zarządzania biznesem gastronomicznym i hotelowym. Będzie mowa m.in. o planowaniu i skutecznym prowadzeniu działalności w obszarze zarządzania finansami czy prawidłowym zarządzaniu personelem. Wśród poruszanych tematów będą aktualne trendy w gastronomii i cateringu, dyskusja panelowa nt. wyzwań rynku usług gastronomicznych oraz zasady budowania dochodowego menu. Nieodłączną częścią targów są też konkursy kulinarne organizowane przez uznanych szefów kuchni. Klienci biznesowi już dziś mogą zarejestrować się online i skorzystać z 50% zniżki na bilet wstępu, która obowiązuje do 3 kwietnia. Więcej informacji oraz formularze rejestracyjne na www.eurogastro.com.pl oraz www.worldhotel.pl.