Zakończył się konkurs „Odkrywamy kulinarne talenty” organizowany przez HoReCa Club. Konkurs trwał od 1 lutego br. i był podzielony na trzy etapy. Podczas pierwszego etapu uczestnicy mieli za zadanie samodzielnie opracować przepis wraz ze zdjęciem potrawy. Jury spośród nadesłanych zgłoszeń wyłoniło 5 finalistów, którzy zaprezentowali 15 marca br. swoje popisowe potrawy podczas drugiego etapu – wspólnego gotowania w siedzibie firmy Hugli Food Polska w Łodzi. Wzięli w nim udział: Sebastian Biernot z Restauracji Lawendowy Ogród, Wojciech Porankiewicz z Restauracji Chatka przy Jatkach, Łukasz Juszczyszyn z Sandra SPA, Marcin Janka z Domu Pomocy Społecznej Łyżeczki oraz Michał Kuduk z restauracji Hotelu Grand Sal z Krakowa. Natomiast finał konkursu odbył się podczas Targów EuroGastro w Warszawie. Tytuł „Kulinarnego Talentu HoReCa Club” został przyznany: Michałowi Kudukowi za łososia w dwóch odsłonach oraz Wojciechowi Porankiewiczowi za żeberka po chłopsku. Na uroczystej Gali, która odbyła się 21 marca br. pojawili się liczni goście oraz przedstawiciele partnera honorowego konkursu – firmy Hugli Food Polska Sp. z o.o., firmy Limito oraz Poradnika Restauratora.