02-04 lutego odbędzie się największy, międzynarodowy szczyt gastronomiczny Madryt Fusion 2015. W tym roku uczestnicy odbędą kulinarną, międzynarodową podróż pod nazwą „Przygoda poprzez wiedzę”. Tradycyjnie będzie to podróż po najróżniejszych krajach świata: Chiny, Helsinki, Filipiny, Meksyk, Japonia, Ameryka, Peru czy Kolumbia. Podczas Madryt Fusion wystąpi ponad 100 kucharzy z 12 krajów, odbędą się liczne pokazy, degustacji i profesjonalne szkolenia. Dodatkowo odbędzie się licytacja i liczne konkursy.
Wśród zaproszonych gości znajdą się:
Akrame Benallal – posiada dwie gwiazdki, mówi się o nim że zrewolucjonizował Paryż.
Da Dong – niekwestionowany mistrz kuchni chińskiej
Gastón Acurio, Sergi Arola, Javier Arroyo, Elena Arzak, Eneko Atxa, Sergio Bastard, Jordi Butrón, Ricard Camarena, Tony Conigliaro, Rodrigo de la Calle, Miguel Ángel de la Cruz, Carlos de Pablo, Tomás Écija, Margarita Fores, Josep Freixa, Ramón Freixa, Dani García, Andreu Genestra, José Enrique González, José María Guerola, José Luis Jiménez, Bernard Lahousse, Filip Langhoff, Iñigo Lavado, Corey Lee, Ángel León, Alvin Leung Jr, Nacho Manzano, Virgilio Martínez, Marta Miguel, Paco Morales, Carlos Moreno, David Muñoz, Tatsuo Nishizawa, Javier Olleros, Elsa Judith Olmos, Francis Paniego, Daniel Patterson, Jean-François Piège, David Ríos, Joan Roca, Paco Roncero, Fernando Sáenz, Kasper Salomäki, Jesús Sánchez, Mario Sandoval, Myrna Segismundo, Tom Sellers, Timo Siitonen, Héctor Solis, Pepe Solla, Chan Yan Tak, Carles Tejedor, Sergio y Javier Torres, Óscar Velasco.