30 kwietnia br. w restauracji Belvedere w Warszawie odbyło się kolejne spotkanie z cyklu Obiady Czwartkowe. Na zaproszenie mecenasa cyklu firmy Philipiak Polska, w dyskusji na temat zdrowego odżywiania i diety wegetariańskiej wzięli udział zarówno zwolennicy wegetarianizmu, jak i osoby, które na co dzień nie stronią od mięs. Wśród gości nie zabrakło aktorki Pauliny Holtz, modelki Agnieszki Maciąg i prezenterki Agnieszki Szulim. Wszystkie trzy panie przekonywały prowadzącego spotkanie, Karola Okrasę, do wartości i zalet wegetarianizmu. Obiad Czwartkowy nie mógł się obyć bez autorskiego menu. Wegetariańskie potrawy przygotował Henryk Nieciejowski, szef kuchni restauracji Belvedere. Wymyślne potrawy z tofu, kwiatu cukinii i przeróżnych sałat dowodziły, że bezmięsne dania mogą być nie tylko zdrowe, lecz również niezwykle zróżnicowane i smakowite. Mistrz kuchni udowodnił, że tradycyjnego pomidora można podać na jednym talerzu nawet w pięciu różnych wersjach, włącznie z brzmiącymi zaskakująco pomidorowymi lodami. Spotkanie pod tytułem „Grajmy w zielone” miało też akcent charytatywny. Goście spotkania złożyli autografy na albumie z przepisami na bezmięsne dania. Pamiątka umożliwi pomoc potrzebującym dzieciom, bowiem dochód z jej licytacji zostanie przekazany na rzecz programu dożywiania dzieci „Pajacyk” Polskiej Akcji Humanitarnej.