9 lipca w Gdańsku został otwarty lokal gastronomiczny specjalizujący się w deserach w japońskim stylu. Za projektem stoją Natalia i Daniel, pasjonaci kuchni, którzy od lat marzyli o własnym miejscu na gastronomicznej mapie Polski.
Za nami bardzo intensywny okres przygotowań. Nie mogliśmy doczekać się momentu otwarcia lokalu dla gości i możliwości serwowania im oferty, nad którą pracowaliśmy wiele miesięcy. Jesteśmy przekonani, że menu trafi w gusta wielu osób, również tych, którzy nigdy wcześniej nie próbowali kuchni japońskiej lub utożsamiają ją z innymi propozycjami kulinarnymi – mówi Daniel, współwłaściciel lokalu.
W menu m.in.:
- Japońskie fluffy pancakes,
- Tradycyjne mochi,
- Matcha (w różnych wariantach),
- aromatyczna kawa,
- orzeźwiające lemoniady.
Praca nad menu była bardzo ciekawym doświadczeniem, które wymagało od nas dużego zaangażowania. Testowaliśmy opcje dostępne na rynku, eksperymentowaliśmy w domowych warunkach, do pomocy zaangażowaliśmy miłośników kuchni japońskiej oraz spędziliśmy wiele godzin na rozmowach. To był bardzo dobry czas, który zaowocował stworzeniem wyjątkowego menu, które proponujemy naszym klientom – komentuje Natalia, współwłaścicielka lokalu.
oprac. H.Handkowska