Nowy lokal Multifood STP

Newsy

Nowy lokal Multifood STP

22 marca 2010

19 marca br. we wrocławskim Pasażu Grunwaldzkim powstał czwarty lokal Multifood – STP, w tym drugi na licencji franczyzowej.
Strategia działania multifood’ów zakłada powstanie nowej aktywności gastronomicznej, opartej o nowatorskie podejście do gotowania posiłków i obsługi gości. W menu restauracji znajdują się tradycyjne dania kuchni polskiej, wybór sałatek i surówek, a jeśli będzie takie życzenie klientów jadłospis zostanie rozszerzony o potrawy zagraniczne. Klienci sami wybierają, co zjedzą i płacą za tyle, ile waży porcja – niezależnie od tego, co znajduje się na talerzu. Wszystkie dania przygotowywane są na miejscu przez 3 kucharzy i bez użycia półproduktów. – Szukaliśmy partnera biznesowego, który ma doświadczenie w branży gastronomicznej oraz przywiązuje wysoką wagę do jakości sprzedawanych produktów, stąd pomysł na zakup licencji franczyzowej STP – mówi Krzysztof Krzyżyk, właściciel lokalu. W restauracji obowiązuje stała cena na wszystkie dania: 1 kg – kosztuje 28,50 zł.
W ciągu 10 lat Multifood STP planuje otworzyć w systemie franczyzowym sto restauracji w całej Polsce. Zwrot kapitału następuje średnio po 2 latach.