Nowy dyrektor gastronomii w InterContinental Warszawa

Aktualności

Nowy dyrektor gastronomii w InterContinental Warszawa

Maciej Dudzik został mianowany nowym dyrektorem gastronomii w stołecznym hotelu InterContinental.

Maciej Dudzik rozpoczął swoją karierę hotelarską w The Ritz-Carlton w Irlandii, gdzie na początku odpowiadał za projekt zmian w restauracji Gordona Ramsay. W ciągu 5 lat pracy dla The Ritz-Carlton Hotel Company L.L.C. odpowiadał m.in. za renowację i re-launch restauracji i barów, a w 2013 objął funkcję kierownika gastronomii w The Ritz-Carlton w Niemczech.

W 2014 r. przeniósł się do Kanady, aby zarządzać restauracją Toca w The Ritz-Carlton Toronto, we współpracy z Oliverem Glowig uznanym szefem kuchni z dwiema gwiazdkami Michelin.
Powrót do Irlandii w 2015 r. wiązał się dla niego z nowym projektem, renowacji i ponownego otwarcia restauracji oraz przestrzeni bankietowej w hotelu The Westbury, który należy do Leading Hotels of the World.

Po 2 latach wrócił do The Ritz-Carlton, tym razem na Bliski Wschód (Bahrain), gdzie zarządzał 13 restauracjami i barami oraz przestrzenią bankietową na ponad 2000 osób. Kolejne wyzwanie czekało na niego w Puerto Rico w Dorado Beach, a Ritz-Carlton Reserve Hotel, gdzie wraz z zespołem był odpowiedzialny za otwarcie hotelu po renowacji spowodowanej huraganem w 2018 r. Hotel dziś jest w światowej czołówce i został wyróżniony: Five-Star Forbes, AAA Five Diamond Award, Conde Nast Traveler as #1 Top 50 Resorts in the Caribbien i 14 The best Resorts in the World.

Po 16 latach pracy w najlepszych i najbardziej luksusowych hotelach na świecie Maciej Dudzik wraca do Polski, aby wykorzystać międzynarodowe doświadczenie w hotelu InterContinental Warszawa.

WARSAW, POLAND – DECEMBER 01, 2018: Beautiful panoramic aerial drone view to the center of Warsaw City and “Zlota 44”, residential skyscraper designed by American architect Daniel Libeskind