Do grona Klubu Szefów Kuchni dołączył Krzysztof Łosiewicz szef kuchni, który udowadnia, że pasja, determinacja i odwaga w eksperymentowaniu prowadzą do kulinarnych sukcesów.
Krzysztof Łosiewicz to samouk, który pierwsze doświadczenia zdobywał w prestiżowych restauracjach w Szwecji. Wiedzę czerpał z książek i własnych prób, rozwijając styl oparty na zasadach „zero waste” oraz „from farm to table”. Po powrocie do Polski pracował w najlepszych restauracjach w Szczecinie, aż w końcu otworzył własną – Białą Truflę. Jego talent i konsekwencja zaowocowały prestiżowymi wyróżnieniami, takimi jak 3 widelce Grand Award w przewodniku Poland 100 Best Restaurants oraz czapka w Gault & Millau.
Krzysztof nie boi się przełamywania schematów – bawi się kolorami, smakiem i teksturami, inspirując się otaczającą go przyrodą.
źródło: KSK
oprac. H. Handkowska