Restauracja Hotelu Dosłońce**** Conference & SPA z Racławic wprowadziła nowe jesienno – zimowe menu. Jednak to nie jedyna nowość w restauracji Planeta Smaków. Dla miłośników niedzielnych wypadów za miasto przygotowano specjalnie ceny obiadów. Jednocześnie restauracja dołączyła do programu Menu Bez Tajemnic.
W nowym menu restauracji Hotelu Dosłońce ważną rolę odgrywają tradycyjne polskie specjały w autorskim wykonaniu szefa Kuchni Piotra Bernackiego, ale także sprawdzone potrawy kuchni europejskiej. Stąd nie zabraknie tu dziczyzny, potraw z grzybami oraz doskonałego polskiego drobiu. -Zwłaszcza powrót do tradycji spożywania gęsiny, obecnie docenianej głównie w Niemczech i Francji leży nam na sercu. Podajemy ją jako carpaccio skropione oliwą truflową- informuje Piotr Bernacki.
Oprócz wędzonej gęsi w menu znajdziemy to, co najlepsze w polskiej tradycji kulinarnej: potrawy z kaczki, jagnięcinę czy królika. Miłośnicy kuchni europejskiej ucieszą się zapewne z doskonałych makaronów i wybranych dań kuchni włoskiej, a poszukiwacze nowych smaków z racławickich potraw regionalnych.
Wśród deserów królują słynne już owoce zapiekane z żurawiną pod złocistą pierzynką, ale także sprawdzone już tiramisu czy tort czekoladowy.
Restauracja w Hotelu Dosłońce Conference & SPA przystąpiła właśnie do programu Menu Bez Tajemnic. Zarówno stali klienci, jak i pozostali goście restauracji, będą mieli odtąd możliwość dowiedzieć się więcej na temat serwowanych dań. Przy nazwach potraw w menu zostały umieszczone tabelki z informacjami, jaka jest wartość odżywcza poszczególnych dań.
-Świadomość gości na temat podawanych potraw jest coraz większa, zwłaszcza w lokalach o wysokim standardzie. Obliguje nas to do zachowania najwyższej jakości potraw, a przy okazji do używania najlepszych produktów. Dzięki wiedzy na temat zawartości kalorii w serwowanych w restauracji daniach, nasi klienci mogą sami wybierać, jakiego rodzaju potrawy są dla nich najzdrowsze. – podkreśla Piotr Ledworuch Dyrektor Hotelu Dosłońce Conference & SPA
Menu Bez Tajemnic to autorski program Unilever Food Solutions, który powstał w odpowiedzi na rosnące zainteresowanie konsumentów dodatkowymi informacjami o daniach spożywanych poza domem, w lokalach gastronomicznych Informacje takie jak ilość węglowodanów, białek tłuszczów zawartych w każdym daniu pozwalają gościom na świadomy wybór potrawy.