Dbając o sezonowe urozmaicanie menu wraz z rozpoczęciem nowego roku 7th Street wprowadza do swojej oferty nowości.
Najistotniejszą zmianą jest postawienie dużego nacisku na dania z kategorii Sałatki oraz Fit. W kategorii Sałatki pojawią się nowości oraz goście będą mogli wybrać swoje ulubione sałatki w dwóch rozmiarach. Odpowiadając na zapotrzebowanie części gości stworzono całkiem nową kategorię FIT, gdzie dominują warzywa oraz dobrze doprawione mięsa i ryby podawane bez sosów.
Zmiany nie ominęły także kultowych pozycji tj. Burgerów, Steków oraz Panierowanych kawałków kurczaka. Wprowadzono nowe bułki z posypką w postaci pestek słonecznika wypiekane w polskiej rodzinnej piekarni, której tradycje sięgają 1945 roku. Ciekawostką będzie burger podawany z ekstraktem z najostrzejszej na Świecie papryki Naga Jolokia.
W kategorii Panierowanych kawałków kurczaków dokonano zmian kosmetycznych, tak aby urozmaicić istniejące zestawy i kubełki, ale także zoptymalizować czas przygotowywania dań do możliwego minimum.
Miłośnicy słodkości również znajdą wśród nowości coś dla siebie m.in. tartę truskawkową, Brownie podany z wiśniami w syropie, a także deser fit na bazie jogurtu naturalnego i müsli
– Sezonowe zmiany w karcie to dla nas podstawowa i nieodzowna część prowadzonej działalności, gdyż chcemy, żeby nasi goście zawsze mogli znaleźć u nas przede wszystkim swoje klasyczne i ulubione pozycje, ale także przy okazji odwiedzin spróbować okresowych nowości – dodaje Łukasz Błażejewski.