Lody dla ochłody, różne wcielenia ziemniaka, a także szybka kulinarna podróż po świecie – te i wiele innych atrakcji czekały na gości III edycji targów dla małej gastronomii, fast – food i cateringu easyFairs® FOOD-to-GO, które odbyły się 11 i 12 maja b.r. w Krakowie.
Targi były świetną okazją zarówno do zapoznania się z ofertą firm posiadających w swoim asortymencie nowoczesny sprzęt i produkty gastronomiczne, jak również stwarzały szansę do nawiązania kontaktów z przedstawicielami sieci franczyzowych z sektora gastronomicznego.
Oferta prezentowana przez wystawców w głównej mierze skierowana była do lokali oferujących szybkie dania na wynos. Dodatkowo, w ramach prezentacji learnShopsTM przygotowanej przez Krajowy System Usług, wszystkie osoby zainteresowane pozyskaniem funduszy unijnych na rozpoczęcie działalności mogły uzyskać fachową poradę.
Wystawę targową wzbogaciły degustacje i pokazy przyrządzania potraw oferowane zarówno na stoiskach wystawców, jak również przygotowane przez głównego partnera targów – firmę Makro. W trakcie dwóch targowych dni przedsiębiorcy z Małopolski, Śląska i Podhala mogli poznać tajniki pracy kulinarnych ekspertów, a także dostać cenne wskazówki związane z przygotowaniem szybkich dań kuchni arabskiej, amerykańskiej czy meksykańskiej. Szczególnym zainteresowaniem zwiedzających cieszyła się zaprezentowana przez firmę Chipstix ,,frytka na patyku” – przekąska popularna w nadmorskich miejscowościach, ale jeszcze nieznana na południu Polski.
Targi easyFairs® FOOD-to-GO to nie tylko świetna okazja, żeby poznać nowości produktowe na rynku gastronomicznym, ale i szansa na uzyskanie sprawdzonych informacji dotyczących rozpoczęcia działalności gospodarczej. Organizatorzy już dziś zapraszają wszystkich zainteresowanych branżą gastronomiczną na kolejne targi, które odbędą się 7-8 lutego 2012 r. w Gdańsku.