Steakownia w Łodzi

Aktualności

Steakownia w Łodzi

Kulinarną mapę OFFa wzbogacił kolejny przystanek – Steakownia, restauracja, dla znawców i wielbicieli wołowiny. Pochodzący z Warmii, a znany z Gdańska, Warszawy czy Wrocławia koncept zadebiutował w Łodzi w OFF Piotrkowska Center, oferując smakoszom menu złożone ze steków i burgerów, ale nie tylko.

Nowo otwarta Steakownia zajmuje ponad 119 m² powierzchni, obok Teatru Komedii Impro, a jej menu to propozycja dla koneserów wysokiej jakości mięsa. Specjalnością lokalu są steki z sezonowej wołowiny pochodzącej z szlachetnych ras mięsnych. Goście mogą liczyć również na bogatą ofertę burgerów. Są też makarony i sałatki w tym aromatyczne tagliatelle z grillowaną dojrzewającą polędwicą Chateaubriand w sosie truflowym. Na mniejszy głód znajdą się tatary czy carpaccio wołowe.

Steakownia to miejsce dla znawców, którzy cenią sobie najwyższą jakość serwowanych dań i doceniają kunszt w ich przygotowaniu, ale i dla tych, którzy dopiero odkrywają świat steków. Każdy detal, od wyboru mięsa, przez sposób jego sezonowania, po finalne przygotowanie, jest tutaj traktowany z najwyższą starannością.

 – Stawiamy na prostotę, ale i doskonałość – wybieramy najlepsze mięso, dbamy o odpowiednie sezonowanie i serwujemy je w formie, która podkreśla jego naturalny smak. OFF to miejsce dla ludzi, którzy szukają jakości i unikalnych doznań kulinarnych, więc cieszymy się, że możemy tu być i wprowadzić naszą filozofię na talerze naszych gości – podkreślają właściciele restauracji.

To już dziewiąta przestrzeń gastronomiczna w OFFie.  – Wizytę u nas zamienić można w prawdziwą kulinarną podróż. W menu tutejszych restauracji znaleźć można zarówno lekką bliskowschodnią szakszukę, stek z selera z bimbi, prawdziwe guacamole, ale też aromatyczny i sycący mistrzowski ramen czy swojską zalewajkę – podkreśla Michalina Jasiak z zespołu OPG Property Professionals, zarządzającego OFF Piotrkowska Center. – Różnorodność i kreatywność to znak rozpoznawczy całego OFFa – dodaje.