Nowi szefowie kuchni w sieci hoteli

Newsy

Nowi szefowie kuchni w sieci hoteli

25 czerwca 2013

Od czerwca br. dania w Marine Hotel***** przygotowywane są pod okiem nowego Szefa Kuchni – Andrzeja Hyndy. Kulinarne doświadczenie zdobywał w najlepszych restauracjach i na statkach pasażerskich.

Od otwarcia Sand Hotel**** pracował jako Zastępca Szefa Kuchni w Restauracji Sand{acz}, a w 2011 awansował na Szefa Kuchni. W Marine Hotel***** nadzoruje funkcjonowanie wszystkich lokali gastronomicznych: Restauracji Per Mare, Marini Café, Lobby Baru i Klubu MarinGO! oraz czuwa nad menu grup konferencyjnych.

Obecnie zarządza około 30-osobowym zespołem kucharzy i cukierników. Specjalizuje się w kuchni śródziemnomorskiej, niemieckiej i staropolskiej, a swoje umiejętności sprawdza w konkursach kulinarnych. Dwukrotnie brał udział w Wine & Food Noble Night. Pracy poświęca się całkowicie, ale każdą wolną chwilę spędza z rodziną. Dzięki żonie i dwóm córkom uczy się efektywnego zarządzania czasem, bo jego drugą pasją jest piłka nożna i kibicowanie Manchester United.

Nowym Szefem Kuchni w Sand Hotel**** został Wojciech Kempa, dotychczasowy Zastępca Szefa Kuchni. Profesjonalnie zaczął gotować w rodzinnym Kołobrzegu 12 lat temu i tutaj rozwinęła się jego gastronomiczna kariera. Z Sand Hotel**** i Restauracją Sand{acz} związany jest do 2009 roku.

Specjalizuje się w kuchni polskiej, śródziemnomorskiej oraz włoskiej. Daniem popisowym jest duszony sandacz z grillowanymi szparagami w sosie maślano-ziołowym, na którego zaprasza do Sand Hotel****. Do obowiązków nowego szefa będzie należało organizowanie pracy kucharzy, czuwanie nad przygotowaniem potraw, kontrolowanie kosztów kuchni oraz stworzenie autorskiego menu.