W ostatnim czasie do Klubu Szefów Kuchni dołączyli Anna Strażyńska, szefowa kuchni gwiazd i Jacek Schliske, szef kuchni z imponującym doświadczeniem.
Anna Strażyńska, szefowa kuchni z ponad 30-letnim doświadczeniem. Jej talent kształtował się w nietypowych warunkach – gotując w autobusie filmowym, przygotowywała posiłki dla setek osób dziennie. Obecnie prowadzi Tawernę Kapitańską w Ścinawie. Restauracja położona nad rzeką, z własnym portem i gospodarstwem, jest prawdziwą oazą smaków.
Jacek Schliske to szef kuchni z imponującym doświadczeniem, które zdobywał w prestiżowych miejscach, takich jak m.in. Hotel Mościcki w Spale, warszawski Cud Miód czy Holiday Inn Resort w Józefowie, gdzie pełnił funkcję głównego szefa kuchni. Był odpowiedzialny za otwarcia restauracji, tworzenie autorskich menu i zarządzanie zespołami.
oprac. H.Handkowska
źródło: fb KSK