20 marca Costa Coffee zaprezentuje nową wiosenną ofertę. Kawa przygotowywana na bazie mleka bez laktozy, bezglutenowe Ciasto Czekoladowe, a także gęsty Jogurt naturalny z owocowym puree i chrupiącym musli – to najnowsze propozycje marki dostępne od początku wiosny w kawiarniach CHI Polska.
– Kreując nową ofertę, wychodzimy od konceptu kampanii sezonowej – idei i smaków, wokół których chcemy ją zbudować. Przez cały rok zbieramy inspiracje z rynku. Uczestniczymy w ważnych wydarzeniach branżowych – m.in. organizowanych co dwa lata, prestiżowych paryskich targach SIAL, analizujemy sygnały płynące od Gości COSTA COFFEE, rozmawiamy z naszymi dostawcami. Głównym kryterium doboru – nawet w przypadku produktów niszowych – jest jednak zawsze jakość: smaku, wyglądu, a także jej ocena przez Klienta. W ten sposób powstały trzy nowe linie wprowadzone wiosną przez COSTA COFFEE: Lekkości samopoczucia, Lekkości sylwetki i Lekkości smaku – powiedziała Jolanta Borowska, Dyrektor Marketingu, CHI Polska.
Pierwszą linię „Lekkość samopoczucia” wyróżnia możliwość przygotowania kawy Costa Coffee na bazie mleka bez laktozy. Analogicznie, jak w przypadku mleka sojowego i odtłuszczonego, zamiana na wariant mleka bez laktozy jest nieodpłatna. Costa Coffee rozszerza menu także o kolejną propozycję produktu bezglutenowego. Już od 20 marca w kawiarniach będzie można zamówić rozpływające się w ustach bezglutenowe Ciasto Czekoladowe. Jest to kolejny ‒ obok batonika Brownie z belgijskiej czekolady i migdałów ‒ bezglutenowy deser w ofercie kawiarni.
Śledząc i analizując rynek oraz preferencje konsumentów, Costa Coffee sukcesywnie rozszerza menu, oferując kolejne produkty typu light. W ramach linii „Lekkość sylwetki” nie mogło zabraknąć kultowej, niskokalorycznej kawy Viva Vanilla. W tym sezonie dostępna będzie zarówno na ciepło, jak i w mocno orzeźwiającej wersji lodowej. Rarytasem kuszącym smakoszy dbających o linię będzie puszysty Sernik light na zimno z porzeczkami i malinami (w 100 g deseru znajduje się jedynie 5 proc. tłuszczu). Na czele linii „Lekkość smaku” powstała niezwykle aromatyczna Tukan CHAI Caffè Latte o egzotycznym smaku mango. Spragnionym niesamowitych doznań kulinarnych polecamy kruchy Tort bezowy, przełożony aksamitnym kremem z dodatkiem żurawiny. Propozycje idealne na śniadania, jak i lekką przekąskę w ciągu dnia otwierają kolejne nowości przygotowywane w kawiarniach przez baristów Costa Coffee – aksamitny, gęsty Jogurt naturalny z owocowym puree i chrupiącym musli oraz wypiekany na miejscu w kawiarni Croissant z twarożkiem ze szczypiorkiem.