Ruszyły już przygotowania do kolejnej edycji największej w kraju imprezy branży HoReCa – XVI Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro 2012. Nowoczesne rozwiązania dla gastronomii oraz pełen przegląd produktów i usług dla rynku w ciągu trzech dni targów zaprezentują wiodący producenci i dystrybutorzy z Polski i zagranicy. Przedstawią różnorodne oferty w zakresie wyposażenia zaplecza kuchennego, żywności i napojów, wyposażenia sal restauracyjnych i barów czy sektora kawowego. EuroGastro umożliwią zapoznanie się z innowacyjnymi produktami, które pojawiły się na rynku HoReCa oraz najbardziej aktualnymi trendami w gastronomii. Targom będą towarzyszyć liczne pokazy i konkursy, w których kucharze, bariści i kelnerzy przedstawią swoje mistrzowskie umiejętności i efektowne techniki. EuroGastro 2012 zorganizowane zostaną w dniach 21-23 marca 2012 w nowoczesnym Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska przy ul. Marsa 56c w Warszawie.
– EuroGastro to największe, ale też zdecydowanie najważniejsze w Polsce spotkanie dla branży. Pozwala przedstawicielom biznesu gastronomicznego zapoznać się w jednym miejscu i czasie z kompleksową ofertą produktów i usług już dostępnych na rynku, ale też z dopiero wprowadzanymi nowościami. Tym sposobem targi stają się doskonałym źródłem wiedzy na temat sektora HoReCa i aktualnych trendów w gastronomii. Co roku gościmy u nas kilkanaście tysięcy branżowych zwiedzających, którzy poszukują najnowszych rozwiązań dla swojego biznesu. Z ofertą piętnastej edycji EuroGastro zapoznało się ponad 19 tysięcy osób. Dlatego też dla wystawców EuroGastro to doskonała okazja, by na szeroką skalę promować swoje produkty, zaprezentować ich atuty w bezpośredniej rozmowie i nawiązać wiele cennych kontaktów handlowych. Po dużym sukcesie tegorocznej imprezy mamy wiele zapytań w sprawie kolejnej edycji targów, nad którą intensywnie pracujemy. Już 70 procent wystawców, którzy prezentowali swoje oferty podczas tegorocznych EuroGastro zarezerwowało powierzchnię na 2012 rok. Zachęcamy firmy do zgłaszania swojego uczestnictwa już teraz, bo dzięki temu mają możliwość skorzystania z cen promocyjnych, otrzymania dobrej lokalizacji a także wykorzystania wszystkich możliwości, jakie oferują nasze targi – mówi Grzegorz Sendor, Szef Projektu Targów EuroGastro.
Świat gastronomii w jednym miejscu
Wśród zwiedzających EuroGastro 2012 znajdą się m.in. właściciele i zarządzający restauracjami, kawiarniami, pubami, barami szybkiej obsługi, placówkami zbiorowego żywienia, firmami cateringowymi, hurtowniami czy marketami, a także kucharze i szefowie kuchni. Na targach będą poszukiwać najnowszych produktów i efektywnych rozwiązań stosowanych w gastronomii, które pozwolą rozwijać biznes, zoptymalizować koszty jego prowadzenia, czy w efekcie wpłynąć na zadowolenia klientów. Dlatego też organizatorzy EuroGastro zapraszają do zaprezentowania swojej oferty na targach producentów i dystrybutorów wyposażenia i wystroju lokali, profesjonalnego sprzętu, mebli, akcesoriów, wyposażenia sal restauracyjnych czy oprogramowania dla gastronomii. Nie może zabraknąć również propozycji żywności i napojów, alkoholi i używek, produktów i półproduktów cukierniczych, lodziarskich i piekarskich czy środków czystości i odzieży roboczej.
Mistrzowski program
Jak co roku organizatorzy Targów EuroGastro zapewniają atrakcyjny program wydarzeń towarzyszących, który obfituje w wiele prestiżowych konkursów, mistrzostw, pokazów i degustacji. Dla uczestników imprezy jest to więc okazja, by podpatrzeć przy pracy doświadczonych kucharzy prezentujących swoje wybitne umiejętności. W trakcie targów będzie można również podziwiać artyzm parzenia doskonałej kawy w wykonaniu baristów walczących o mistrzowskie tytuły, czy zmagania młodych adeptów sztuki kulinarnej i kelnerskiej.
Więcej informacji na stronie www.eurogastro.com.pl.