W restauracjach Sphinx tuż przed świętami pojawiła się zimowa wkładka do menu „Gwiazdy Sezonu” pod hasłem „Karnawał smaku”. Najnowsza oferta zawiera sześć dań – dorsz z sosem grzybowym, shoarma z polędwiczek „Góralska”, Burger Tennessee, rozgrzewający krem zimowy z imbirem, quesadilla „Mexico” oraz mini kofta. Co więcej „Gośćmi specjalnymi” zimowej propozycji zostały steki – debiutujący w restauracjach Sphinx limousine z sosem whiskey, a także New York z sosem BBQ oraz żebra wołowe również z sosem BBQ. W nowej ofercie nie zabrakło też grzanego piwa i wina. Zimowa odsłona „Gwiazd sezonu” dostępna jest w całej sieci restauracji Sphinx do 8 lutego 2016 r.
– Jeszcze przed świętami naszym klientom proponujemy nowe kompozycje dań idealne na zimową pogodę, wpisujące się też w karnawałową atmosferę. Nasza oferta zachęca do wspólnych posiłków ze znajomymi czy rodziną i próbowania razem nowych smaków. Serdecznie zapraszamy do skorzystania z naszego sezonowego menu, bowiem zawarte w nim potrawy doskonale rozgrzewają i dodają pozytywnej energii – mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, do której należy sieć Sphinx.
Wśród nowości zimowej wkładki „Gwiazdy sezonu” znalazł się filet z dorsza bałtyckiego w chrupiącej panierce, wraz z pieczarkami w aromatycznym sosie śmietanowym na białym winie. W karnawale smaków pojawiła się też shoarma „Góralska” z delikatnej polędwiczki wieprzowej, zapieczona serem góralskim i żurawiną. Ponadto klienci restauracji Sphinx mogą zamówić wołowego burgera z angusa, z boczkiem i serem podawanego z sosem z czerwonej cebuli na bazie whiskey Jack Daniel’s w świeżo wypiekanej bułce pita. W najnowszej wkładce oferowana jest też pikantna odsłona quesadilli – „Mexico”, czyli zapiekane tortille z shoarmą klasyczną, serem, pieczarkami, papryką, fasolą i ostrym sosem, a także mini kofta – grillowane aromatyczne kiełbaski podawane z oryginalnym ajwarem. W chłodne dni rozgrzeje z kolei lekko pikantna zupa krem z marchwi, imbiru i curry, serwowana ze śmietaną i sezamem.
Gośćmi specjalnymi oferty „Gwiazdy sezonu – karnawał smaku” są dwa steki i żebra wołowe. Po raz pierwszy w restauracji Sphinx pojawił się stek wołowy z francuskiej rasy limousine, który podawany jest z sosem z czerwonej cebuli na bazie whiskey Jack Daniel’s. Klienci mogą zamówić też soczysty stek z rostbefu – New York wraz z grillowaną kukurydzą i sosem BBQ. W ofercie znalazły się też delikatne żebra wołowe w aromatycznej marynacie BBQ. Oba steki i żebra wołowe z sosami i dodatkami dostępne są także w menu degustacyjnym idealnym na spotkania w grupie. W zimowej wkładce rozgrzewają też napoje – grzane piwo z dodatkiem imbiru, cytryny i miodu oraz aromatyczne grzane wino z pomarańczą i goździkami.