Sieć Pizza Hut dokonała nowej odsłony swojej kultowej restauracji Zodiak, zlokalizowanej w samym centrum Warszawy. Odwiedzający ją klienci mogą przekonać się, jak w przyszłości będą wyglądały nowe restauracje sieci. Zmiana dokonana w Zodiaku to bardzo ważny krok Pizza Hut w systematycznym budowaniu konceptu restauracji typu Casual Dinning. Znaczące wzbogacenie menu, m.in. kategorii przystawek, deserów i napojów ma na celu zmianę postrzegania Pizza Hut przez jej Gości jako restauracji z szeroką ofertą, znacznie wykraczającą poza kategorię pizzy.
Zodiak to jedna z pierwszych restauracji Pizza Hut w Polsce. Od czasu otwarcia, przez 18 lat, stała się ona zarówno dla nas jak i dla naszych Gości wręcz kultowa – zarówno dla warszawiaków jak i turystów stanowi stały punkt na planie miasta. Zodiak jest ilustracją tego, jak wygląda Pizza Hut w naszym kraju. To dla nas bardzo poważny argument, by właśnie tu rozpocząć rewolucję związaną z wyglądem i ofertą naszych restauracji. Chcielibyśmy, by za dwa-trzy lata wszystkie nasze nowe restauracje przypominały restaurację Zodiak. – powiedział Maciej Kuczyński, Brand President Pizza Hut w Polsce.
Zmiany w restauracji Zodiak wprowadzono w trzech głównych sferach: oferty, obsługi kelnerskiej oraz tzw. „Customer Experience”, a więc doświadczeń i wrażeń, jakie klienci wynoszą po odwiedzeniu restauracji Pizza Hut. Wszystkie te strefy dla Pizza Hut są ściśle ze sobą związane.
Najwięcej zmian wprowadzono w menu restauracji. Wzbogacona została kategoria przystawek – pojawiły się całkowicie nowe, oryginalne pozycje, których receptury zostały opracowane od podstaw przez Pizza Hut. Pillow Fritti to chrupiące poduszeczki z ciasta drożdżowego podawane z sosem serowym i pepperoni, z kolei Italian Nachos, idealne dla kilkuosobowych grup przyjaciół, to nachos w stylu włoskim podawane z dodatkiem sosu serowego, pepperoni oraz drobno pokrojonych pomidorów. Zwolennicy klasycznych rozwiązań z całą pewnością zasmakują w Rolsach stanowiących połączenie szynki i sera Mozzarella, zawiniętych i zapieczonych w tortilli z dodatkiem rozmarynu. Podawane są z sosem musztardowym, który świetnie komponuje się z ich łagodnym smakiem.
W nowym menu restauracji Zodiak pojawiły się także nowe sałatki, pizze oraz desery. Na szczególną uwagę zasługuje sałatka Crispy Chicken Salad, pizza Pollo Portobello przyrządzana na białym sosie, z kawałkami kurczaka i rzadkimi grzybami Portobello, a także dwa nowe ciasta Chocolate Cookie oraz Lava Cake.
– Liczę na to, że za kilka lat Pillow Fritti czy Italian Nachos będą kultowymi pozycjami w menu Pizza Hut, tak jak ciasto Pan czy Bar Sałatkowy. – powiedziała Agnieszka Skarul, Brand Manager Pizza Hut.
W Zodiaku zaskakuje również nowy wystrój wnętrz utrzymany w kolorystyce Pizza Hut, odznaczający się jednak większą dynamiką i rozmachem. – W centralnym punkcie restauracji umieszczony jest Bar Sałatkowy, wyłożony białymi kafelkami. Dodatkowo, dzięki nowemu projektowi restauracji, Goście mogą z łatwością zobaczyć, co dzieje się w kuchni. Takie rozwiązanie ma na celu wzmocnić relacje miedzy naszymi Gośćmi a obsługą restauracji.- tłumaczy Agnieszka Skarul.