Nowe menu w „Zielone Słonie – Fuzja Smaków”

Newsy

Nowe menu w „Zielone Słonie – Fuzja Smaków”

15 maja 2014

W restauracji „Zielone Słonie – Fuzja Smaków” pojawiło się nowe, letnie menu. Zgodnie z zapowiedziami Dariusza Spychały – szefa kuchni, z menu nie zniknęły najbardziej cenione przez gości dania jak karkówka confit czy polędwiczki w boczku. Pojawiło się za to kilka nowych pozycji, w tym potrawy dla wegetarian i dla osób z dietą bezglutenową.

Już od tygodnia goście „Zielonych Słoni” mogą próbować nowego menu, które zgodnie z aktualnymi trendami zostało opracowane w oparciu o zasadę sezonowości składników. Również zgodnie z aktualną modą w menu znalazły się propozycje dań dla wegetarian i dla osób z dietą bezglutenową. Najmłodsi zaś mają do dyspozycji własną kartę menu, która jest jednocześnie kolorowanką. Nowe menu wprowadzone przez Dariusza Spychałę odzwierciedla koncept restauracji, którym jest fuzja smaków, czyli połączenie dań i metod gotowania właściwych dla różnych kuchni świata. „Zmiana menu była okazją do odświeżenia karty i jej dostosowania do letniej pory roku. Bardzo ważne były dla nad preferencje naszych gości. Mam nadzieję, że nasze propozycje dań spotkają się z ich aprobatą” – mówi Dariusz Spychała.

Wśród nowych potraw warto wymienić letni chłodnik litewski z melonem, pierożki mięsne na bulionie drobiowym z warzywami, gnocchi faszerowane serem kozim i truflami z sałatką z roszponki oraz stek z polędwicy wołowej z ziemniakami, szpinakiem i zielonymi szparagami z chutney z czerwonej cebuli. Są też nowe desery jak rabarbarowy crumble z rodzynkami, migdałami i lodami waniliowymi czy czekoladowy parfait z malinami. Dla wszystkich tych, którzy przy lekturze tego artykułu poczuli się już głodni – dobra wiadomość. Od poniedziałku do piątku w godzinach od 12.00 do 16.00 restauracja wprowadza popularne happy hours, podczas których wszystkich pozycji z karty menu można spróbować z 15% rabatem.