Nowe menu w Vine Bridge

Wydarzenia

Nowe menu w Vine Bridge

13 maja 2015

W poznańskiej restauracji Vine Bridge pojawiło się nowe menu oparte w znacznej mierze na samodzielnie zbieranych roślinach dzikorosnących i produktach regionalnych.

– Vine Bridge ewoluuje i po okresie kilkuletniej j promocji food designu, slam cuisine i bug cuisine, po otwarciu jedynej w Polsce Food&Design gallery i wielu innych nowościach, sięgamy  po zapomniane i nie użytkowane rośliny, często niezwykle zdrowe i smaczne – mówi właściciel restauracji, Jarosław Ludwicki.

Menu Vine Bridge

Na początek

Żółtko sous vide, smażony ser, miód z mniszka lekarskiego, czarny chleb

Sałatka z łęgów, podpłomyk z perzu, sosy rzepakowe

Placek lniany z trawami, sosy

Zupy

Krem z wędzonego pstrąga, tagliatelle z miodu spadziowego i cytryny, puder z pietruszki

Krem ze szczawiu, ravioli z koziej maślanki, chrzan

Dania

Pierogi z kozim serem i gwiazdnicą, musztarda z jabłek i gruszek

Sieja miedwieńska, pokrzywa, wędzona pszenica, palone masło, sos rakowy

Cielęcina sous- vide, popiół z kwiatów lipy, gryczany makaron, rzeżucha, sos szałwiowy

Mięso w glinie, pieprz wodny, podpiwek, chleb damasceński

Deser

Tradycyjne lody, żel z czarnego bzu

Rabarbar sous – vide, owsiana pascha, lody z kaszy gryczanej

Legumina, arcydzięgiel, ravioli z miodu pitnego