Cosa Nostra, restauracja położona na krakowskim Kazimierzu to połącznie rodzinnej atmosfery z oryginalną włoską kuchnią.
Atrakcją tego miejsca jest włoska pizza – wypiekana w opalanym drewnem piecem. Szczególnie polecana jest Prosciuto di Parma z szynką parmeńską i rukolą oraz Casena z pomidorkami cherry, ricottą oraz sosem pesto. Na uwagę zasługuje też Toscana z mozzarellą, szynką, świeżymi pomidorami oraz zielonymi ogórkami.
Aby urozmaicić proponowane Gościom włoskie smaki Szef Kuchni Cosa Nostra – Jacek Krzyżostanek w już na początku kwietnia zaproponował nowe dania. Przebojem okazała się Polędwiczka wieprzowa z puree ziemniaczano-cebulowym, podawana na cebulkach w sosie balsamicznym ze spaghetti marchewkowym. Olbrzymim powodzeniem cieszą się też Kotleciki cielęce z szynką parmeńską i szałwią duszone w białym winie, podawane na pieczonych ziemniakach i warzywach z wody. Z deserów warta grzechu jest Panna Cotta waniliowa na carpaccio z kiwi z dodatkiem wiśni. Jak podkreśla pan Jacek – podstawową inspiracją do zmiany była równowaga pozornie odmiennych smaków, którą goście restauracji już docenili.