Od 5 lipca we wszystkich trzynastu hotelach sieci Qubus Hotel obowiązuje nowe, letnie menu. – Latem zachęcamy do podróży pełnych wrażeń, również tych kulinarnych – mówi Michał Ogórek, Główny Specjalista d.s. Gastronomii Qubus Hotel. – W naszych restauracjach proponujemy specjalne dania z różnych stron świata – dodaje.
Goście restauracji Qubus Hotel mogą wybierać spośród kilkudziesięciu dań. Są wśród nich m.in. Tagliatelle z Wędzonym Pstrągiem, Zielony Chłodnik, Kurczak Limonkowo – Tymiankowy bądź Śródziemnomorska Barwena.
To ostatnie danie podawane jest w formie smażonego na maśle, smacznego filetu. – Do tego ciepła sałatka z ziemniaków, rucoli, kopru włoskiego z aromantem czosnku oraz musem z Mascaropne i bazyliowego Pesto – dodaje Michał Ogórek.
Wybranymi przepisami szefowie kuchni Qubus Hotel dzielą się na stronie internetowej, w specjalnej Książce QulinarnejSpecjalnych, letnich potraw kosztować można w każdym z trzynastu obiektów Qubus Hotel. Menu obowiązuje do października.