Od początku lipca br. na pokładach samolotów LOT serwowany będzie nowy wachlarz smakowitych propozycji z repertuaru Roberta Sowy, jednego z najbardziej znanych polskich mistrzów kulinarnych.
W nowym menu znajdzie się wiele akcentów z nowoczesnej kuchni polskiej, takich jak wędzony łosoś z pieprzem cytrynowym, filet z suma na ragout z soczewicy czy mus z wątróbek drobiowych z konfiturą z malin. Pasażerowie będą mogli zasmakować w sezonowych owocach i warzywach, takich jak świeże truskawki, szparagi czy kurki. Potrawy będą kusząco lekkie, wyrafinowane i elegancko podane – tak, aby spełnić wysokie oczekiwania pasażerów klasy biznes.
– Moja współpraca z PLL LOT, która trwa już od roku, to dla mnie niezwykle ciekawe wyzwanie zawodowe i zarazem ogromna przyjemność. Owocem moich starań musi być danie, które zaspokoi oczekiwania smakoszy i jednocześnie specyficzne wymogi, które obowiązują przy produkcji dań serwowanych na dużych wysokościach. Myślę, że zadanie udało się spełnić w stu procentach. Jestem niezwykle ciekawy opinii pasażerów i czekam na kolejną okazję, aby urozmaicić naszą podniebną kulinarną przygodę – mówi Robert Sowa, mistrz kulinarny, od 2009 roku “szef kuchni” na pokładach LOT-u.
Polskie linie LOT od lipca wprowadza także inne propozycje dla klientów. Na rejsach krajowych pasażerowie otrzymają wafelek Princessa, który zastąpi dotychczas podawany wafelek Prince Polo. Przez pierwsze dwa miesiące pasażerowie zasmakują wafelka o smaku czekoladowym, a następnie o smaku kokosowym.
LOT organizuje także jednorazowe akcje np. Dzień Świętego Marcina, dni młodego wina Beaujolais Nouveau, Międzynarodowy Dzień Pizzy, Tłusty Czwartek, czy Walentynki.
źródło: LOT