Od 13 października do 13 restauracji Qubus Hotel wchodzi nowe Menu Konesera. Tym razem sieć postawiła na bogaty i szlachetny smak oryginalnych mięs takich jak jagnięcina czy wołowina.
Jesień i zima to oczywiście czas na potrawy konkretne i aromatyczne. W nowym menu znajdą się zatem zarówno syte i mięsne dania, jak też rozgrzewająca zupa czy słodki deser. Kreując menu Szefowie Kuchni wykorzystali także niecodzienne połączenia smaków np. białej czekolady i halibuta.
– Naszym Gościom zaproponujemy w nowej karcie 7 wyjątkowych potraw, w których łączyć będziemy najwyższej jakości mięsa z dodatkiem owoców, warzyw czy sosów. Odwiedzający nasze restauracje będą mogli skosztować m.in. polędwiczki z dzika w towarzystwie podgrzybków, żurawiny i sezonowych owoców. Proponujemy też coś lżejszego czyli fileta z halibuta z puree z pasternaka i białej czekolady w sosie szalotkowym czy szlachetną jagnięcinę podaną z konfiturą z pomidorów i żytnią macą. – mówi Mariusz Tkaczyk, Specjalista ds. Gastronomii w sieci Qubus Hotel.
Oprócz pożywnych mięs w nowej karcie znajdzie się też sycąca zupa z soczewicy z dodatkiem boczku oraz polskiego sera dojrzewającego. Goście restauracji będą mogli skosztować także delikatnego pasztetu aromatyzowanego brandy, w pierzynce ziemniaczanej, podanego na consomme grzybowym. W karcie pojawi się również niecodzienne mięso jakim jest krucha pręga wołowa, podana na makaronie pappardelle, z dodatkiem cukinii i marchewki, w sosie śmietanowo-chrzanowym. Dla miłośników słodkości skomponowany został oryginalny deser, jakim jest melon kompresowany w likierze cointreau z cytrusowym sosem angielskim i granitą bazyliową.
– Kreując każde menu staramy się zaproponować naszym Gościom przede wszystkim niezwykłe doznania smakowe. Tym razem odwiedzającym nasze hotele oferujemy smaki szlachetnych mięs w towarzystwie sezonowych owoców czy w akompaniamencie charakterystycznych jesienno-zimowych dodatków np. leśnych grzybów. Wszystkie nasze dania są przygotowywane tylko z najwyższej jakości, świeżych składników. To daje Gościom gwarancję, że przygotowywane przez nas potrawy są zawsze zdrowe, aromatyczne i oryginalne – mówi Michał Keil Specjalista ds. Gastronomii w sieci Qubus Hotel.
Uzupełnieniem nowego menu jest też propozycja win dobranych specjalnie pod nowe dania. Goście będą mieli okazję spróbować dwóch pysznych, nagrodzonych w wielu konkursach polskich win z winnicy Turnau: białego Seyval Blanc oraz czerwonego Pinot Noir.