W najnowszej ofercie lodziarnio-kawiarni Grycan – Lody od pokoleń, obok aromatycznych gorących czekolad serwowanych z kulką Lodów Grycan, znalazł się także deser lodowy „Pomarańczowa pokusa” – doskonałe połączenie smaku czekolady, kawy i pomarańczy, z dodatkiem rozgrzewającego likieru Cointreau.
– Łyk aromatycznej, aksamitnej czekolady, to z pewnością jeden z najsmaczniejszych sposobów na poprawę nastroju w te krótkie i chłodne dni – mówi Elżbieta Grycan, właścicielka marki Grycan – Lody od pokoleń. W naszych czekoladowych deserach zawsze staramy się zachować idealny balans pomiędzy słodyczą i wytrawnym smakiem najwyższej jakości czekolady. Ciągle próbujemy też nowych połączeń – łącząc czekoladę z różnymi smakami naszych lodów i innymi ciekawymi dodatkami.
W skład oferty „Z aksamitnej czekolady” wchodzą:
Pomarańczowa pokusa – deser lodowy skomponowany z Lodów Pomarańczowych, Lodów Caffe Latte i Lodów Czekoladowych z dodatkiem kawowej bezy, bitej śmietany i likieru Cointreau.
Czekolada z pistacjami – aromatyczna czekolada podawana na gorąco z kulką Lodów Pistacjowych, udekorowana kawałkami orzechów pistacjowych oraz siekanej czekolady.
Czekolada tiramisu – gorąca, ciemna czekolada, serwowana z kulką Lodów Tiramisu, z dodatkiem siekanej czekolady i włoskim biszkoptem.