Firma Nestlé znalazła się w gronie 278 wystawców 18 Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro 2014. Niespodzianką dla uczestników wydarzenia był powrót lodowej marki Nestlé Schöller po 10 latach nieobecności na polskim rynku. Odwiedzający targi mieli okazję zapoznać się z nowościami oferowanymi przez marki Nestlé Schöller i Mövenpick oraz skosztować już znanych i lubianych lodów obu marek.
Od 26 do 28 marca Centrum Targowo-Kongresowe MT Polska w Warszawie gościło kulinarnych ekspertów oraz specjalistów z branży gastronomicznej. Tegoroczna edycja EuroGastro przyciągnęła prawie 20 000 zwiedzających z różnych krajów. Wśród nich byli właściciele i menadżerowie restauracji, hoteli, firm cateringowych, kucharze i cukiernicy, a także indywidualni klienci – miłośnicy kuchni i gotowania.
Targi cieszyły się popularnością także wśród wystawców. Wśród producentów żywności obecnych na wydarzeniu nie zabrakło firmy Nestlé, która zaprezentowała nowości w kategorii lodów gastronomicznych, inaugurując powrót na rynek dobrze znanej i lubianej przez Polaków marki Nestlé Schöller. Aktualnie pod marką tą dostępnych jest prawie 30 smaków lodów w 5 litrowych opakowaniach.
Podczas trzydniowych pokazów zwiedzający mieli okazję zapoznać się z nowościami oferowanymi przez marki Nestlé Schöller i Mövenpick. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom i gustom konsumentów, Nestlé Schöller wprowadziła w tym roku dwa nowe smaki: lekko kwaskowe
i orzeźwiające lody jogurtowe oraz kremowe lody o smaku orzechów laskowych. Nowością, szczególnie polecaną w tym sezonie przez markę Mövenpick, są kremowe lody śmietanowe z kawałkami bezy oraz sosem z czerwonej porzeczki. Wszystkie nowe propozycje idealnie pasują do shake’ów, pucharków owocowych i mrożonych deserów, dzięki czemu doskonale wpisują się w ofertę wielu punktów gastronomicznych.
W trakcie targów można było skorzystać z cennych porad ekspertów Nestlé, wziąć udział w konferencji oraz konkursie. Świetną inspiracją były pokazy cukiernicze, podczas których zainteresowane osoby mogły się dowiedzieć, jak łączyć różne smaki lodów, jak je ciekawie dekorować oraz w jaki sposób podawać.