Szef Kuchni hotelu Le Meridien Bristol, Michał Tkaczyk, przygotował dla restauracji Marconi nowe, utrzymane w śródziemnomorskim klimacie dania, których można spróbować już od początku kwietnia.
W celu zapewnienia, że do przygotowania potraw będą zawsze wykorzystane świeże produkty menu zostało skrócone w porównaniu do poprzednio obowiązujących, ale zmieniać się będzie częściej, co 3 miesiące.
Karta podstawowa to wybór dopracowanych w każdym szczególe przekąsek, zup, dań głównych i deserów wśród których każdy Gość znajdzie coś dla siebie.
Owoce morza w ziołowym veloute z emulsją z pikantnej papryki, okoń morski z ratatouille czy comber jagnięcy marynowany w cytrynowej skórce to tylko niektóre z listy dań prezentowanych w nowym menu restauracji Marconi.
Pierogi z szyjkami rakowymi, diabeł morski na grillowanych warzywach czy antrykot z argentyńskiej wołowiny to autorskie, szczególnie polecane przez Szefa Kuchni propozycje.
Nie tylko pasjonatom wyrafinowanej kuchni Michał Tkaczyk poleca odwiedzenie strony WWW.akademia-kulinarna.pl gdzie on jaki i Szefowie Kuchni hoteli The Westin Warsaw oraz Sheraton w Warszawie, Krakowie, Poznaniu i Sopocie dzielą się pasją tworzenia kulinarnych dzieł sztuki.