6-31 lipca powraca Festiwal sztuki restauracyjnej Dining Week. Festiwal odbędzie się w ponad 100 restauracjach w siedmiu największych aglomeracjach. Rezerwacje trwają na www.DiningWeek.pl.
Dining Week, czyli Nowy Fine Dining
W letniej edycji Dining Weeka do restauracji fine dining dołączą m.in. najwyżej oceniane z festiwali Restaurant Week oraz restauracje casual +. Bohaterem Festiwalu są amuse-bouche – niespodzianki smakowe szefów kuchni, które stanowią wyjątkowe preludium do kulinarnej uczty!
Trwający blisko 3 tygodnie Dining Week będzie świetną okazją, by odkrywać polski fine dining i doświadczać go wszystkimi zmysłami – zaznacza Ewa Pawella, współorganizatorka Festiwalu. To również doskonała możliwość poznania restauracji wyróżnionych w największych przewodnikach kulinarnych i tych najwyżej ocenianych podczas festiwalu Restaurant Week!
Polski fine dining odradza się w nowej postaci. Tegoroczna edycja Dining Weeka udowania, że fine dining nie potrzebuje już białych obrusów i eleganckich kreacji.
Każdy może pozwolić sobie na wyjście nawet do tych restauracji, które na co dzień wydają się być poza zasięgiem naszego portfela. Chcemy pokazać Gościom, że sztuka restauracyjna najwyższej próby jest na wyciągnięcie ręki. Dlatego przez niemal cały lipiec najlepsze restauracje w kraju zaserwują gościom trzy lub pięciodaniowe doświadczenia w promocyjnej cenie, które na długo zapiszą się w ich pamięci – tłumaczy Ewa Pawella.
Festiwalowych rezerwacji można już dokonywać na stronie www.DiningWeek.pl. Festiwal potrwa od 6 do 31 lipca w 7 regionach Polski: Warszawie, Wrocławiu, Krakowie, Poznaniu, Silesii, Szczecinie i Trójmieście. Wśród festiwalowych restauracji znajdziemy m.in.: stołeczne Belvedere Łazienki Królewskie, Elixir by Dom Wódki; krakowskie Filipa 18 Food Wine Art, śląskie MONO Patisserie & Bistro, wrocławskie Forum Kulinarne czy trójmiejskie Mercato.