Nowa lodziarnia Grycan na Saskiej Kępie ze słodką ofertą śniadaniową

Wydarzenia

Nowa lodziarnia Grycan na Saskiej Kępie ze słodką ofertą śniadaniową

23 lipca 2015

Na Saskiej Kępie została otwarta już 131. lodziarnio-kawiarnia marki Grycan – Lody od pokoleń. Firmowy lokal mieści się w samym sercu Saskiej Kępy – przy ul. Francuskiej 16. Po raz pierwszy w menu lodziarni znalazły się pozycje śniadaniowe, które uzupełniają dotychczasową ofertę lodów, deserów, kaw i domowych ciast. „Nasze słodkie śniadania serwujemy przez cały dzień” – zachęcają Państwo Elżbieta i Zbigniew Grycanowie.

Lodziarnie Grycan – Lody od pokoleń znane są mieszkańcom wielu polskich miast, a w samej Warszawie lody marki Grycan można kupić już w 29. firmowych lodziarniach. Nowy lokal, który został otwarty na Saskiej Kępie, wyróżnia świetna lokalizacja i oferta, która po raz pierwszy została poszerzona o menu śniadaniowe.

– Od lat prowadzimy konsekwentne działania, których celem jest być bliżej naszych klientów – mówi Zbigniew Grycan, właściciel marki Grycan – Lody od pokoleń. Dlatego lokale otwieramy w miejscach, które są przez nich szczególnie lubiane. Nową lodziarnię zdecydowaliśmy się otworzyć przy ul. Francuskiej ze względu na jej niepowtarzalny klimat. Główna arteria jest wizytówką dzielnicy, którą dobrze znają i chętnie odwiedzają wszyscy warszawiacy.

W ofercie nowej lodziarni, oprócz tradycyjnego menu pojawią się pozycje śniadaniowe, do których należą: domowa owsianka, granola, słodki koszyk śniadaniowy oraz naleśniki.

– Chcielibyśmy, by nasze lodziarnie były miejscem, gdzie nasi Goście zawsze chętnie spędzają czas, a śniadanie to przecież najważniejszy posiłek w ciągu dnia – wyjaśnia Elżbieta Grycan. Nowe słodkie przysmaki przygotowujemy własnoręcznie na miejscu. Mam nadzieję, że Klienci polubią wypiekaną przez nas granolę na miodzie, domowe konfitury według naszej rodzinnej receptury oraz świeże naleśniki z sezonowymi owocami.

W karcie menu lodziarni na ul. Francuskiej klienci znajdą lody serwowane w kulkach, a także pełen asortyment lodów w pudełkach. Ofertę uzupełniają desery lodowe, a także szeroka oferta domowych ciast i tortów, rurki z bitą śmietaną, świeżo wyciskane soki i koktajle owocowe, torty lodowo-bezowe oraz kawa parzona z mieszanki wybranej osobiście przez Elżbietę i Zbigniewa Grycanów w rodzinnej włoskiej palarni.

Nowa lodziarnio-kawiarnia mieści się na parterze kamienicy przy ul. Francuskiej 16. Do dyspozycji gości przygotowano 1 duży stół, 28 stolików oraz 88 miejsc siedzących. Śniadania i inne pozycje z menu serwowane są od poniedziałku do soboty od godziny 8:00, a w niedzielę od godziny 9:00.

Z okazji otwarcia nowego lokalu na klientów czeka promocja – kulka lodów będzie dostępna w cenie 1 zł.