„Sułtańska gruszka” czyli lody czekoladowo-waniliowe z bitą śmietaną, gruszkami, orzechami włoskimi i rodzynkami nasączonymi białym winem, a także kilkanaście innych propozycji deserów lodowych, owocowo-jogurtowych oraz ciast i kaw to nowa oferta słodkości w restauracjach Sphinx.
Wśród propozycji menu „Cafe Sphinx” znajdują się desery lodowo-owocowe, przygotowane na bazie wysokiej jakości lodów Mövenpick, takie jak „Egzotyczna fantazja” (lody czekoladowe, waniliowe i truskawkowe z owocami, bitą śmietaną, posypane pistacjami i udekorowane rurkami), „Puchar włoski” (lody czekoladowe i Maple Walnuts, podawane z orzechami włoskimi i laskowymi, z bitą śmietaną, chrupiącymi rurkami, posypane pistacjami), czy „Leśna pokusa” (deser jagodowy podawany z bitą śmietaną i gałką lodów jogurtowo-winogronowych). Wielbiciele ciast mogą zamówić szarlotkę z lodami, sernik z jagodami lub tartę ptysiową. Oprócz tego w karcie „Cafe Sphinx” nie zabrakło popularnego crème brûlée i deserów jogurtowo-owocowych – „Jagodowy sekret” oraz „Wiśniowy sekret”. Oprócz gotowych deserów klienci mogą zamówić lody na gałki, bez dodatków, wybierając spośród pięciu smaków znajdujących się w ofercie restauracji Sphinx lodów Mövenpick.
Listę słodkości w „Cafe Sphinx” zamyka kilka rodzajów kaw, w tym latte, cappuccino i kawa mrożona, a także herbata, soki i inne zimne napoje.