Novotel w czterech hotelach w Polsce wprowadził nowy koncept gastronomiczny. Jest to połączenie baru oraz restauracji.
Nowy koncept nawiązujący do światowych, kosmopolitycznych trendów został wprowadzony w hotelach: Novotel Warszawa Airport, Novotel Kraków Centrum, Novotel Gdańsk Marina i Novotel Wrocław.
Nowe miejsce powstało w wyniku transformacji baru i restauracji w jedną wspólną przestrzeń, która w zamyśle projektantów ma dać więcej swobody odwiedzającym ją klientom. Nieformalny charakter mają podkreślić z jednej strony wysokie stołki barowe, z drugiej zaś kanapy, przy których można odprężyć się i wypić kawę.
W menu znajdą się m.in. stek z wołowiny argentyńskiej, zupa Tom Kha Kai czy Burger Novo2 z grillowanej wołowiny podawany z frytkami. Karta ma proponować międzynarodowe potrawy przygotowane w oparciu o zbilansowaną dietę, dania bezglutenowe oraz wegetariańskie.