11 grudnia o godz. 18.30 w restauracji Z drugiej strony lustra w Szczecinie odbędzie się unikalna kolacja nordycka. – Na pomysł by w ten sposób uczcić nasze piąte urodziny wpadliśmy wraz Kristofferem Basznianinem, znanym Chefem z doświadczeniem w gwiazdkowych restauracjach Skandynawii, USA, Południowej Afryki, biorącym udział w wielu przedsięwzięciach popularyzujących kuchnię gourmet – mówi Iwona Niemczewska.
Menu:
SNACKS
Gęś, grillowana gruszka
Pieczona dynia, emulsja kokosowa, kawior z sielawy
Menu
Foie gras, pigwa, figa
Zupa: wędzony kalafior, rumiankowa śmietana, lawenda, olej ziołowy
Krab królewski, ocet, palona śmietana
Halibut, słonecznik, len, rokitnik
Sorbet liść laurowy
Renifer, śmietana, chrzan, jarzębina, morele
Jagniecina olandzka (zwierzęta żyją na plaży i odżywiają się glonami), małże, sałata morska
Nordycki i polski Brie, persymona
Maliny, róża, tofu
Chryzantema, pomelo, matcha.