Nobu Matsuhisa, japoński szef kuchni, jeden z trzech założycieli szybko rozwijającego się Nobu Hospitality, odwiedzi Hotel i Restaurację Nobu w Warszawie na początku czerwca. Pierwsza wizyta Chefa Nobu w Polsce, będzie dobrą okazją do poznania lokalnych smaków, jak również odkrycia bogatej historii i kosmopolitycznego ducha naszego kraju.
Podczas wizyty Chefa Nobu, miłośnicy innowacyjnej kuchni japońskiej w nowym stylu, będą mieli niepowtarzalną okazję skosztować wyjątkowych dań stworzonych pod przewodnictwem mistrza. Wizyta zaplanowana jest na 3-5 czerwca, a w jej ramach przewidziano specjalną edycję brunchu “Nobu Sundays”, lunch serwowany codziennie oraz wydarzenia wieczorne, podczas których goście restauracji Nobu będą delektować się kultowymi daniami. Na kolacjach usłyszymy DJ-skie mixy z ekskluzywnej playlisty Nobu Warsaw, a brunch będzie połączony z występem na żywo zespołu Laura Jazz Band.
Z wielką przyjemnością i zaszczytem powitamy szefa kuchni Nobu w Warszawie. Nobu Hotel Warsaw doskonale łączy dziedzictwo kulinarne z kulturowym. Czerpiąc z tego doświadczenia przygotowaliśmy serię ekscytujących wydarzeń, które dostarczą gościom wiele przyjemności i niezapomnianych wrażeń – mówi Stefan Bauer, dyrektor generalny Nobu Hotel Warsaw.
Wyjątkowe dania stworzone przez szefa kuchni Nobu Matsuhisę są rozpoznawane i doceniane na całym świecie. Historia słynnej, luksusowej marki lifestylowej obejmującej hotele oraz restauracje Nobu sięga końca lat 80-tych, kiedy to Robert De Niro po raz pierwszy spróbował oryginalnych smaków oferowanych przez szefa Nobu. Tamto spotkanie zaowocowało wieloletnią współpracą pomiędzy szefem kuchni Nobu Matsuhisą, nagrodzonym Oscarem aktorem oraz hollywoodzkim producentem i biznesmenem Meirem Teperem. Marka Nobu zyskała sławę dzięki pasji swoich założycieli, wyjątkowej obsłudze i doskonałej kuchni.