W drugiej połowie października br. na rynku wydawniczym pojawi się album „Wykwintna Kuchnia Polska”. Trzynastu kucharzy, wśród których są członkowie Fundacji Klubu Szefów Kuchni, skomponowało menu na cztery pory roku. Znalazły się tutaj dania wytworne, kojarzące się z polską kuchnią bądź polskimi produktami. Swoje propozycje przedstawiła także pani Anna Komorowska.
Książkę wzbogacają profesjonalne zdjęcia, które oddają niezwykłe aranżacje potraw. Dodatkową atrakcją są fotografie wykonane w Belwederze, siedzibie Prezydenta RP.
Wstępem książkę kucharską opatrzyli – w wersji polskiej – prof. Jerzy Bralczyk, który skupił się na językowo-smakowych doświadczeniach, a w wersji angielskiej Jan Łoziński, przedstawiający polską historię „od kuchni”. Książka ta powstała pod patronatem Anny Komorowskiej, Małżonki Prezydenta RP.