Wraz z nadejściem wiosny restauracje 7 Street odświeżyły swoje menu wprowadzając tradycyjne dania kuchni meksykańskiej m.in, takie jak Burritos, Tacos, Quesadillas, oraz wariacje na temat smaków Meksyku, czyli danie King of Mexico lub Mexican Fries.
Wprowadzenie nowych dań to naturalny rozwój sieci, gdyż kuchnia Tex-mex pochodzi z południa USA graniczącego z Meksykiem. Jest to po prostu Teksańska kuchnia, która w tym regionie wymieszała się z kulturą Meksyku wraz z napływem imigrantów z tego kraju.
Do tej pory nasza kuchnia kojarzona była głównie ze stekami, burgerami, żeberkami czy też skrzydełkami, które od początku były w naszej ofercie, natomiast wprowadzenie nowych dań ma dać dostęp naszym gościom do kolejnych smaków ameryki.
Tacos serwowane są na czterech sposoby: z chili con carne, z krewetkami tygrysimi, z kurczakiem oraz wegetariańskie, a każde z nich podane z trzema świeżymi salsami, wśród których zdecydowany prym wiedzie Salsa pico de gallo w skład, której wchodzą pomidory, kolendra, limonka, czosnek – istna eksplozja aromatów.
Dania takie jak Burritos czy Quesadillas proponowane są w dwóch odmianach, z kurczakiem lub z chili con carne. King of Mexico nie należy już do klasyki, natomiast jego składniki świadczą o korzeniach tego dania, ryż aromatyzowany kuminem rzymskim, chili con carne, świeże zioła oraz nachos. Całość podana w bardzo oryginalnej i atrakcyjnej formie.
Nowa karta dań pokazuje, że nasze restauracje zdecydowanie podążają za obowiązującymi trendami w gastronomi, jest to powrót do naturalnej i jak najmniej przetworzonej żywności, czyli prostota leżąca u podstaw.