Niepowtarzalna okazja podniesienia kompetencji

Newsy

Niepowtarzalna okazja podniesienia kompetencji

09 kwietnia 2010

Trwa nabór uczestników projektu „PROFESJONALNE ZARZĄDZANIE GASTRONOMIĄ W EUROPIE – WYMIANA DOŚWIADCZEŃ”.
Szkolenie odbędzie się w terminie 24 maja – 06 czerwca br. w Modenie, we Włoszech, a skierowane jest do kadry kierowniczej i szkoleniowej branży gastronomicznej, w tym szczegolnie: managerów zakładów gastronomicznych, mistrzów zawodu kucharza i cukiernika, osób organizujących i prowadzących szkolenia zawodowe, kadry kierowniczej firm produkujących, dystrybuujących i przechowujących żywność dla gastronomii, osób profesjonalnie zajmujących się propagowaniem i rozwojem polskiej gastronomii. Wszyscy uczestnicy projektu muszą posiadać wyższe lub średnie wykształcenie, ewentualnie dyplom mistrzowski w swojej profesji. Projekt zakłada wymianę doświadczeń na poziomie europejskim w zakresie systemów zarządzania i organizacji pracy w zakładach gastronomicznych, jak również promocji usług gastronomicznych za pośrednictwem kuchni narodowej, warsztaty kulinarne, wizyty studyjne u lokalnych przedsiębiorców produktów spożywczych.
Przedsięwzięcie realizowane jest przy wsparciu finansowym Komisji Europejskiej w ramach programu „Uczenie się przez całe życie”. Dotacja pokrywa koszty:
– przygotowania do wymiany (kurs językowy, seminarium poświęcone historii i specyfice oraz kuchni odwiedzanego regionu Włoch, wycieczkę krajoznawczą w weekend pomiędzy dwoma tygodniami pobytu we Włoszech)
– utrzymania (nocleg i wyżywienie)
– transportu
– ubezpieczenia
Dotacja nie pokrywa kosztów szkolenia oraz tłumaczeń, które wynoszą 500 EUR na jednego uczestnika. Termin nadsyłania zgłoszeń mija 12 kwietnia br. Należy przesyłać je drogą e-mailową na adres: joannaochniak@wp.pl. Na niniejszą skrzynkę e-mailową prosimy kierować także wszystkie dodatkowe pytania związane ze szkoleniem.
W projekt zaangażowała się THE SCUOLA ALBERGHIERA E DI RISTORAZIONE DI SERRAMAZZONI, MODENA, a organizatorem jest FPMS – DORADZTWO UNIJNE JOANNA OCHNIAK. Patronat medialny nad szkoleniem sprawuje “Poradnik Restauratora”.