Nepalska, meksykańska, grecka podczas Delivery Week

Aktualności

Nepalska, meksykańska, grecka podczas Delivery Week

25 lutego 2021

Kuchnia Nepalska – restauracja Himalayan Yeti

Himalaya Masala Kurczak, czyli kawałki kurczaka z papryką, cebulą i imbirem w sosie curry podawane z ryżem Basmati z kuminem. 

djmedia:406

Kuchnia Meksykańska – restauracja Dos Tacos

Torta de Cochinita Pibil. Jest to meksykańska kanapka na pieczywie własnego wypieku, z pastą z czarnej fasoli, sałatą lodową, pomidorami, cebulą marynowaną, jalapeńo, sosem chipotle mayo, guacamole, a także z wieprzowiną marynowaną w pomarańczach i achiote.

djmedia:407

Kuchnia Grecka – restauracja Taverna Patris

Musaka z mieloną jagnięciną, wołowiną, ziemniakami i bakłażanem zapiekana pod beszamelem.

djmedia:408

Kuchnia Bałkańska – restauracja Banjaluka

Burger po bałkańsku z marynowanym pikantnie grillowanym udem z kurczaka, sosem ajvarowym, pieczonym bakłażanem z zatarem oraz sałatką z kapusty czerwonej z pomidorem. 

djmedia:409

Włoska – La Tomatina

Pizza Funghi na oryginalnym włoskim cienkim cieście drożdżowym, z duszonymi pieczarkami, leśnymi grzybami, świeżym pesto i oliwą czosnkową.

djmedia:410

 

Rezerwacje: https://deliveryweek.pl/

Festiwalowe miasta i regiony: Warszawa, Wrocław, Kraków, Łódź, Poznań, Lublin, Rzeszów, Szczecin, Śląsk

Termin Festiwalu: 17 listopada – do odwołania.