X jubileuszowa edycja konkursu Młody Kreator Sztuki Kulinarnej wielkimi krokami zbliża się do finału. 4 i 18 lutego br. odbyły się półfinały, podczas których młodzi adepci sztuki kulinarnej przygotowywali dania główne z królika z dodatkiem kasztanów. Przewodniczący jury Zenon Hołubowski podkreślił stale wzrastający poziom współzawodnictwa. Walory smakowe i sposób serwowania prezentowanych potraw, świadczą o bardzo profesjonalnym podejściu do konkursu. Takie wyniki można uzyskać tylko dzięki wielkiej pasji i ciężkiej pracy, przy wsparciu nauczycieli zawodu oraz wybitnych szefów kuchni. Członkowie jury docenili kreatywność, ciekawe smaki potraw oraz szeroką znajomość technik kulinarnych, wykorzystanych do przygotowania dań.
Poniżej lista finalistów – wszystkim życzymy powodzenia:
- Igor Sinoracki z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawie
- Michał Ziaja z Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie
- Michał Wester z Zespołu Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu
- Natalia Ostrowska z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Warszawie
- Wojciech Komsa z Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie
- Michał Socha z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawie
- Adrian Dziewięcki z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Kaliszu
- Klaudia Jankowska z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Poznaniu
- Bartosz Lenkiewicz z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Gorzowie Wlkp.
- Sandra Skibińska z Zespołu Szkół w Bolechowie
- Dawid Szukała z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Gorzowie Wlkp.
- Jakub Sytykiewicz z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Bydgoszczy
Wszystkim finalistom życzymy powodzenia 19 marca br.