Nazwiska finalistów Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej

Newsy

Nazwiska finalistów Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej

25 lutego 2014

X jubileuszowa edycja konkursu Młody Kreator Sztuki Kulinarnej wielkimi krokami zbliża się do finału. 4 i 18 lutego br. odbyły się półfinały, podczas których młodzi adepci sztuki kulinarnej przygotowywali dania główne z królika z dodatkiem kasztanów. Przewodniczący jury Zenon Hołubowski podkreślił stale wzrastający poziom współzawodnictwa. Walory smakowe i sposób serwowania prezentowanych potraw, świadczą o bardzo profesjonalnym podejściu do konkursu. Takie wyniki można uzyskać tylko dzięki wielkiej pasji i ciężkiej pracy, przy wsparciu nauczycieli zawodu oraz wybitnych szefów kuchni. Członkowie jury docenili kreatywność, ciekawe smaki potraw oraz szeroką znajomość technik kulinarnych, wykorzystanych do przygotowania dań.

Poniżej lista finalistów – wszystkim życzymy powodzenia:

  • Igor Sinoracki z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawie
  • Michał Ziaja z Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie
  • Michał Wester z Zespołu Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu
  • Natalia Ostrowska z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Warszawie
  • Wojciech Komsa z Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie
  • Michał Socha z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawie
  • Adrian Dziewięcki z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Kaliszu
  • Klaudia Jankowska z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Poznaniu
  • Bartosz Lenkiewicz z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Gorzowie Wlkp.
  • Sandra Skibińska z Zespołu Szkół w Bolechowie
  • Dawid Szukała z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Gorzowie Wlkp.
  • Jakub Sytykiewicz z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Bydgoszczy

Wszystkim finalistom życzymy powodzenia 19 marca br.