W najbliższy weekend (11-13 października) w hali wystawienniczej w Łodzi przy al. Politechniki 4 odbędą się Międzynarodowe Targi Żywności Ekologicznej i Tradycyjnej NATURA FOOD. To najważniejsza branżowa impreza w Polsce, dedykowana bioproduktom, ekożywności oraz produktom regionalnym i tradycyjnym.
W tegorocznej edycji swoje produkty udział potwierdziło 300 wystawców z Polski i zagranicy m.in. z Czech, Włoch, Wielkiej Brytanii, Niemiec oraz Węgier – Kraju Partnerskiego tegorocznej edycji Targów NATURA FOOD. Wystawcy zaprezentują bogatą ofertę certyfikowanych produktów ekologicznych, żywność tradycyjną z oznaczeniami unijnymi i z oznaczeniami krajowych systemów jakości, produkty naturalne, nieprzemysłowe i o niskim stopniu przetworzenia.
Oprócz bogatej oferty wystawienniczej, na zwiedzających czeka też wiele dodatkowych atrakcji, w tym seminaria i prelekcje nt. nisko przetworzonej żywności wysokiej jakości, a także warsztaty dla szefów kuchni i dzieci, panele dyskusyjne oraz konkursy.
Równolegle z NATURA FOOD odbędą się II Targi Ekologicznego Stylu Życia beECO oraz Festiwal Kawy, Herbaty i Czekolady.
Uroczyste otwarcie NATURA FOOD 2013 odbędzie się 11 października 2013 (piątek) o godz. 11.00 w hali wystawienniczej przy Al. Politechniki 4 w Łodzi. Udział w ceremonii potwierdzili
m.in. Podsekretarz Stanu w Ministerstwie Rolnictwa Węgier oraz przedstawiciele polskiego resortu rolnictwa. Bezpośrednio po otwarciu (godz. 12.00) zapraszamy na konferencję prasową Kraju Partnerskiego NATURA FOOD 2013 – Węgier połączoną z degustacją węgierskich win ekologicznych.