Narodowa Reprezentacja Polski na 25 edycji Olimpiady Kulinarnej IKA/Culinary Olimpics w Stuttgarcie

Wydarzenia

Narodowa Reprezentacja Polski na 25 edycji Olimpiady Kulinarnej IKA/Culinary Olimpics w Stuttgarcie

26 listopada 2019

W skład kadry narodowej pod patronatem Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukiernii wchodzą:

Kadra seniorów: Bartosz Peter (kapitan drużyny), Michał Świerad (pastry chef), Mariusz Roch, Marcin Gruszka, Dawid Grucel, Michał Kuduk,, Maciej Hippler, Adam Woźniak oraz Filip Cwojdziński.

Kadra juniorów: Emil Guzik, Daniel Warszawski, Damian Hirt, Adam Rzęski, Kamil Poćwiardowski, Krzysiek Kowalski, Karol Piotrowski, Mateusz Galbarczyk oraz Bartosz Wicherek.

Trenerzy: Sebastian Krauzowicz (główny trener drużyny), Janusz Profus (główny trener sekcji cukierniczej), Joanna Klimas-Profus (trener sekcji cukierniczej) oraz Lech Pluciński (trener wspierający),

W konkursie prezentacji sztuki cukierniczej wystartują indywidualnie Angelika Chwyć i Renata Martyna.

Każda z drużyn zaprezentuje swój kunszt i umiejętności w następujących konkurencjach „Restaurant of Nations” (nasi seniorzy w terminie 17.02 godz. 19.00-22.00, nasi juniorzy w terminie 18.02 godz. 11.30-14.30) oraz „Chef’s Table” (nasi seniorzy w terminie 15.02 godz.20.00) IKA Buffet (nasi juniorzy w terminie 16.02 godz. 20.30).

Konkurs „Restaurant of Nations” odbędzie się w hali C1, a konkursy „Chef’s Table” i „IKA Buffet” w hali C2 terenów targowych Targów Stuttgarckich. W ramach olimpiady zaprezentują się również drużyny w konkursie „Restaurant of Community Catering” (bez polskiej reprezentacji) w Foyer hali C2 oraz uczestnicy indywidualni przy wejściu wschodnim w godzinach otwarcia targów (10.00-18.00).

Goście, którzy przybędą na olimpiadę IKA/Culinary Olimpics, aby oglądać i wspierać swoje drużyny będą mogli przy okazji odwiedzić jedną z największych i najważniejszych imprez branży HoReCa w Europie – targi INTERGASTRA , które co dwa lata gromadzą na powierzchni wystawienniczej 115.000 m2 ponad 1.400 wystawców, wśród nich wielu światowych liderów oraz ponad 98.000 odwiedzających z 60 krajów. Podczas przyszłorocznej edycji targów zostanie zaprezentowana bogata oferta z zakresu techniki kuchennej i wyposażenia zaplecza kuchennego, artykułów spożywczych dla branży i napoi, wyposażenia wnętrz hotelowych i punktów gastronomicznych oraz specjalne obszary tematyczne poświęcone kawie oraz lodom wytwarzanym w sposób rzemieślniczy (targi Gelatissimo). Wystawcy podczas targów prezentują wiele nowatorskich koncepcji i rozwiązań oraz innowacyjnych produktów. To daje odwiedzającym wiele inspiracji do rozwoju własnego przedsiębiorstwa, a kolejne pomysły goście czerpią z bogatego programu ramowego towarzyszącego imprezie, który sprawia, że INTERGASTRA to platforma wymiany informacji, kontaktów i innowacyjnych pomysłów.

Przedstawicielstwo Targów Stuttgarckich w Polsce zaprasza do odwiedzenia Olimpiady Kulinarnej i targów INTERGASTRA. Bliższe informacje tel. 22 620 72 98, mail: kuzminska@eurotargi.com.

 

 

djmedia:186